24 Octombrie 2016 publicat în Lifestyle 28 share-uri

Adevarul pentru mine este atunci cand emotiile, gandurile si comportamentele sunt in consonanta, cand acestea au in spate ceea ce realmente imi doresc pentru mine, cand mi se face pielea de gaina si stiu cu toata fiinta ca acesta este ADEVARUL meu.

de Simona Nicolaescu, antreprenor, trainer, coach

Ne mintim cel mai bine pe noi insine.” Stephen King

Vorbeam la un moment dat cu un prieten despre relatia extraconjugala pe care o are si isi spunea ca are mai multe variante in acest context: sa divorteze, sa pastreze aceeasi situatie, sa renunte la relatia extraconjugala, avea cumva o lupta interioara intre rational si emotional si singura intrebare care mi-a venit in minte a fost: care este ADEVARUL tau in acest context? daca ar fi sa renunti la presiunile celorlalti, presiunile propriilor prejudecati, cu ce ai ramane? ce anume iti doresti realmente pentru tine, fara autocritica, fara prejudecati, fara frici?

Unora dintre noi ni s-a intamplat sa ne indragostim macar o data in viata si sa cream o aura in jurul acelei persoane si apoi sa ne plesneasca peste fata realitatea... Cam acesta este unul din cele mai importante momente din viata noastra cand ne mintim singuri si de multe ori si cu efecte vizibile pe termen lung. :) Insa pe langa acest aspect, cam avem tendinta ca in fiecare clipa a vietii noastre sa ne mintim, mai ales atunci cand:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice
...incercam sa invocam motivele pentru care pastram un job care nu ne aduce satisfactie

... gasim explicatia pentru care ne place sau nu o persoana, un coleg, un client

... alegem un stil anume de viata

...alegem brandul pe care il purtam

... alegem un anume regim de slabit

si cel mai neplacut este faptul ca nici macar nu suntem constienti ca facem acest lucru.

Exista o realitate creatoare pe care fiecare dintre noi o contureaza in fiecare moment pentru ca ne dorim sa fim FERICITI si daca ceva ne poate da motive in plus sa ramanem fericiti atunci recreem realitatea, ca sa ne fie mai bine... Ne mintim ca sa ne protejam de tot felul de frici: de a fi respinsi, de a pierde, de conflict, de schimbare, pentru a ne autoconserva de diferite emotii negative: gelozie, tristete, furie, si pentru a ne pastra diferite adictii care la prima vedere ne fac sa ne simtim mai bine.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă?

Foto int: Lucky Business / Shutterstock; Foto homepage: sibgat / Shutterstock

Citeste continuarea pe paginile urmatoare


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri