Leac pentru timiditate! 3 trucuri care te ajuta sa pornesti o conversatie memorabila intr-un mediu necunoscut

De timiditate nu scapa nimeni, insa cine vrea poate sa o mascheze. Iar pentru asta ai nevoie de niste siretlicuri care sa porneasca singure conversatiile si sa te plaseze intr-un context favorabil de unde poti gestiona usor orice interactiune.

Conversatiei i se mai spune si arta si nu intamplator. Pentru persoanele introvertite pana si un simplu taifas cu vecinul de bloc poate provoca broboane de transpiratie si emotii nebanuite.

De timiditate nu scapa nimeni, insa cine vrea poate sa o mascheze. Iar pentru asta ai nevoie de niste siretlicuri care sa porneasca singure conversatiile si sa te plaseze intr-un context favorabil de unde poti gestiona usor orice interactiune.

1. Un tatuaj bine plasat

Nimeni nu ramane indiferent la tatuajul purtat de o femeie. Fie ca desenul este admirat sau criticat, atat o minte deschisa cat si una limitata de stereotipii vor fi inclinate sa te intrebe despre el. Ce simbolizeaza, cand ti l-ai facut, de ce ti l-ai facut. Astfel, este usor sa starnesti curiozitatea oamenilor despre tine.

Alege un tatuaj care sa te reprezinte si care sa iti sustina povestea, gandurile si modul de raportare la lume. Iar celialti se vor apropia cu usurinta de tine si te vor retine. Mai mult, vor ramane cu impresia ca esti o persoana deschisa, prietenoasa si, spre surprinderea ta, comunicativa.

2. O pereche de incaltari statement

Un studiu efectuat de Universitatea din Kansas spune ca incaltarile pe care le purtam comunica celor din jur varsta, statutul social si emotional. Mai precis, cel putin 90% dintre calitatile purtatorului pot fi „citite“ de orice persoana.

Psihologii explica: incaltarile au un rol practic, dar joaca si rol de asistent nonverbal care comunica mesaje simbolice. Potrivit dailymail.co.uk, oamenii au tendinta sa acorde atentie incaltarilor pe care ceilalti le poarta.

Daca vrei sa comunici ca esti o tipa cu picioarele pe pamant, care pune pret pe estetic dar, mai ales, pe esenta lucrurilor, incaltamintea eleganta, comoda si accesibila va face statementul pentru tine.

 

Botine De Dama Supermode, 89.95 lei, de pe ro.bfashion.com

3. Un set de intrebari prestabilite

Potrivit publicatiei forbes.com, niste intrebari care sa sparga gheata sunt oricand mai eficiente decat banalele „ce faci?“ sau „si, cu ce te ocupi?“. Intrebarile comune nu au nicio sansa sa starneasca o conversatie semnificativa sau memorabila. In schimb, cele care sunt menite sa creeze un mediu casual si o conexiune reala, sunt primul pas catre discutii despre job, oportunitati si chiar sfaturi profesionale.

La urmatoarea intalnire cu oameni pe care nu ii cunosti incearca sa spargi gheata cu intrebari precum:

1. Ai planuit vreo vacanta pentru perioada urmatoare?
Chiar daca nu se intrevede pentru nimeni o vacanta in viitorul apropiat, oricine va fi incantat sa povesteasca despre ultima vacanta memorabila si sa dea recomandari.

2. Ai vizionat „… “ ? (completeaza cu orice film care este nominalizat la Oscaruri si vei capta interesul oricui). Daca nu ai urmarit niciun film care sa starneasca discutii, arunca o privire pe lista de nominalizari si pregateste-te de o seara de filme bune si subiecte de discutii viitoare.

3. Am de organizat o petrecere aniversara. Ai niste recomandari?
Oricine iubeste sa vorbeasca despre restaurantul preferat sau despre un loc pe care l-a descoperit de curand. Incepe de acolo si afla mai multe despre interlocutor.

4. Zilele acestea vreau sa citesc o carte. Este vreuna care te-a impresionat si pe care o recomanzi?
Oamenilor le place sa vorbeasca despre cartile citite. Ii face sa se simta interesanti si intelectuali. Aceasta intrebare va da tonul unei discutii interesante, care-ti va da prilejul sa afli cum ii place interlocutorului sa fie perceput de catre ceilalti.

5. Imi plac la nebunie pantofii tai! De unde sunt?
Exact cum am punctat si in text, incaltamintea statement este cel mai la indemana subiect de conversatie. Flatand persoana din fata ta faci mai mult decat iti imaginezi. Oamenii ii plac automat pe oamenii care ii plac pe ei. Iar un compliment arata cuiva ca iti place ce alegeri face.

6. Am lipsit de la ora mea de pilates ca sa ajung la evenimentul acesta. Tu ce sport practici?
Sigur ca nu vei adresa intrebarea aceasta unei persoane care, in mod evident, are probleme cu greutatea. Alege-ti bine interlocutorul si vei descoperi ca oricui ii face placere sa impartaseasca secretele fizicului bine intretinut.

7. Sunt atat de rusinata. Am alunecat pe scari, la intrare, si m-a vazut toata lumea. Ti s-a intamplat vreodata?
In momentul in care iti pui stangaciile pe tava, relaxezi automat atmosfera. Cei din jur empatizeaza si sunt pregatiti de orice conversatie cu tine pentru ca iti simt deschiderea, sinceritatea si, eventual, simtul umorului.

Featured foto by Valua Vitaly via Shutterstock

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri