Florile iti transforma casa intr-un altar al relaxarii. Ce spun psihologii despre persoanele indragostite de flori

Florile sunt unele dintre cele mai loiale si eficiente aliate ale noastre impotriva stresului, a starilor de anxietate si a depresiei.

O echipa de cercetatori a studiat, timp de 10 luni, legatura dintre flori si gradul de satisfactie a oamenilor. Oamenii de stiinta au pus accent pe raspunsurile emotionale si comportamentale ale persoanelor atunci cand primesc flori, conform growerdirec.com.

Rezultatele sunt elocvente:

1. Florile au un impact imediat asupra fericirii. Toti participantii la studiu au fost foarte incantati de primirea florilor, iar reactiile tuturor au fost similare, indiferent de varsta.


2. Florile au un efect pe termen lung asupra starii de spirit a oamenilor.
Participantii la studiu s-au simtit mai putin deprimati, anxiosi si agitati dupa ce au primit flori. Totodata, gradul lor de satisfactie generala s-a imbunatatit.


3. Florile creeaza legaturi intime intre oameni.
Prezenta florilor a dus la imbunatatirea relatiilor familiale si de prietenie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Arta corporală cu flori: 20 de idei de tatuaje florale superbe Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Florile din casa, un simbol al darniciei

Nu astepta sa primesti flori de la ceilalti. Comanda-le tu insati si bucura-te de prezenta lor in propria locuinta. Dupa cum vedem pe floria.ro, nici macar nu trebuie sa le cumperi din oras, ci le poti comanda online, iar ele ajung la tine in doua ore de la comanda, oriunde in tara.

In plus, studiul mai sus amintit a demonstrat ca oamenii care primesc sau isi cumpara flori le asaza in incaperile in care primesc musafirii. Florile devin, astfel, un simbol al darniciei si ospitalitatii.


„Florile genereaza emotii pozitive in sufletele celor care intra intr-o incapere. Acum, stiinta a demonstrat nu doar ca florile ne fac mai fericiti pe termen scurt, ci ne imbunatatesc si starea emotionala generala
”, a declarat specialistul Dr. Haviland-Jones, care a coordonat studiul citat.

Florile elimina anxietatea si genereaza compasiune si energie

Un alt studiu comportamental, numit „The Home Ecology of Flowers Study” si coordonat de specialistul Nancy Etcoff de la Harvard Medical School, a demonstrat importanta florilor in propria locuinta, conform catkingardens.ca.


Cercetatorii au aflat trei lucruri foarte importante:

1. Florile influenteaza starea de compasiune. Participantii care locuiau intr-o casa cu flori proaspete erau mai predispusi la compasiune si bunatate fata de ceilalti.

2. Florile elimina anxietatea. Dupa ce au impodobit casa cu flori, oamenii au manifestat o atitudine mai pozitiva si mai relaxanta decat inainte.


3. Florile ofera energie, fericire si entuziasm.
Oamenii care detin flori in propria casa sunt mai fericiti, mai entuziasti si mai energici la locul de munca.

Cele doua studii demonstreaza, practic, acelasi lucru: florile ne imbunatatesc calitatea vietii si ne fac sa privim lucrurile din jur intr-un mod mult mai optimist.

Foto: pixabay.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri