Meditatie cu privire la BINELE, FERICIREA si FRUMUSETEA celorlalti

12:09, 25 Septembrie 2014 publicat în Lifestyle21 share-uri

Nu stiu cum si de ce, dar unii pur si simplu nu suporta si nu se pot obisnui cu binele, fericirea si frumusetea celorlalti. Exista femei care devin scorpii atunci cand vad alte femei, mai frumoase ca ele. Exista si barbati care se umplu de venin in preajma unor semeni mai norocosi decat ei. Exista multi oameni care isi cheltuiesc energiile incercand sa se autoconvinga, si sa-i convinga si pe ceilalti, ca toti si toate pe lumea asta put, mai putin ei.

Un articol de Fatma Yilmaz

Cam asa: daca unele femei sunt foarte frumoase, e pentru ca sunt "boite ca dracu", au amanti, silicoane, buze umflate, sau... sunt putori, "taie frunza la caini", si, mai ales, au creierul extrem de odihnit. Dar, in general, nu exista femei frumoase pe aceasta planeta. Destepte... nici atat! Nu au cum! Frumoasa si desteapta e doar cea care le desfiinteaza pe toate suratele ei.

Citeste si:
Avon invită femeile să își împărtășească experiențele de viață în...
Avon invită femeile să își...

La fel, daca unii barbati sunt fericiti, realizati si aratosi, e pentru ca "au mancat rahat" cand erau mici, sau au furat de au stins, au calcat peste cadavre, au inselat. Oricum, nici barbati mai buni nu exista in tot Universul, oricat ai cauta, decat acela care incepe sa toace marunt toata suflarea barbateasca a planetei, incepand cu vecini si colegi, pana la actori si alte celebritati. Mai sunt si altii care nu suporta binele, frumusetea si fericirea, dar nu a semenilor, ci a altor tari. Ei isi spun patrioti, desi sunt doar nationalisti, ceea ce e cu totul alta mancare de peste. Patriotismul nu exclude bucuria de a descoperi si de a aprecia o natie de dinclolo de hotarele tarii tale.

Nationalismul, in schimb, e disperarea aceea care te apuca atunci cand vezi ca mai sunt si altii la fel de buni ca tine, ba poate chiar mult mai buni, sau excelenti. Nimic de zis, poti descoperi defecte, poti face haz pe seama altora, poti fi ironic, chiar - astea toate fiind arme ale indreptarii, dar e trist sa fii inveninat, plin de dispret si de ura.

Citeste si:
Ghid de folosire al șamponului nuanțator violet
Ghid de folosire al...

De ce spun toate astea? Fiindca ma duc cu gandul la viitor, la liniste interioara, la acceptare (nu am sa folosesc in viata mea cuvantul toleranta - il urasc) si senin sufletesc. Nici nu stiu acesti Gica Contra cat de mult se priveaza de bucurie! De fapt, e o imensa bucurie sa descoperi si sa privesti spectacolul lumii, asa cum e el, fie si cu oameni mai frumosi, mai buni si mai fericiti decat noi, fie si cu tari mai seducatoare, mai civilizate, mai pline de istorie si de glorie decat a noastra.

... ura noastra nu-i va impiedica pe ceilalti sa-si duca viata mai departe. Doar pe noi ne va impiedica sa ne-o traim pe-a noastra, frumos si limpede. Saptamana linistita si cu suflet senin, dragi si drage!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri