10 Iulie 2014 publicat în Lifestyle 47 share-uri

Oare lacrimile de tristete sunt diferite de lacrimile pe care le simti atunci cand plangi de bucurie la aeroport, intalnindu-te cu cineva drag? Oare lacrimile care apar in ochi din cauza vantului sunt la fel cu cele pe care le ai atunci cand plangi de suparare?

Rose-Lynn Fisher s-a gandit sa isi raspunda la aceste intrebari si a inceput sa analizeze lacrimile la microscop. A studiat peste 100 de tipuri diferite de lacrimi si a realizat fotografii superbe ale lacrimilor umane. Stiam ca lacrimile bazale, cele pe care ochiul le produce pentru a se lubrifia, sunt diferite din punct de vedere chimic de lacrimile care apar cand radem sau suntem fericiti, sau suntem incredibil de deznadajduiti.

Rose-Lynn Fisher ne arata ca fiecare lacrimia exprima de fapt, un micro-cosmos al experientelor umane. Proiectul ei se numeste "Topografia Lacrimilor" si este cunoscut acum, in toata lumea.

„Proiectul a inceput intr-o perioada cand traiam schimbari personale, peierdere si lacrimi abundente. Intr-o zi m-am gandit daca lacrimile amaraciunii mele arata in vreun fel diferit de lacrimile de fericire, astfel incat m-am hotarit sa le examinez in profunzime, folosind instrumente din stiinta si arta Ani mai tarziu, seria de fotografii ale lacrimilor a inceput sa cuprinda o varietate larga de lacrimi – ale mele si ale celorlalti: lacrimi care apar atunci cand tai ceapa, lacrimi de frustrare, de dor, de tristete, de respingere, de renastere si multe alte. Fiecare exprimand o istorie minuscula.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Crearea unui site web și rolul designului web în dezvoltarea afacerii online

Compozitiile aleatorii pe care le-am gasit privind lacrimile la dimensiuni macro evoca adesea senzatia unor locuri, de parca ar fi privelisti de la inaltime ale unui teren emotional. Chiar daca natura empirica a lacrimilor este o chimie de apa, potasiu, proteine, minerale, hormoni, anticorpi si enzime, topografia lacrimilor exprima peisaje de moment, care se aseamana cu amprentele cuiva. Aceasta serie este precum un atlas al unor peisaje efemere”, spune Rose-Lynn Fisher.

>>> Ca sa vedeti fotografii ale lacrimilor asa cum apar sub microscop si peisajele uimitoare pe care le releva, urmariti site-ul lui Rose-Lynn Fisher.


Foto homepage si interior articol: Shutterstock.com; compozitie cu ochi, apa, copaci

Iti recomandam si:

Lacrimile, picaturi de diamant: Beneficiile si stiinta plansului emotional

10 citate eliberatoare despre LACRIMI

Lacrimile unei femei


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri