In perioada postului putem consuma si unele alimente cu proprietati nutritive mai concentrate, cum ar fi proteina de canepa sau de mazare, pudra de chlorella si spirulina, uleiul de cocos sau de silimarina, germenii de broccoli sau de ridiche neagra, pentru a accelera procesul de detoxifiere si regenerare a organismului, dar aceste ingrediente active trebuie introduse cu masura in alimentatie.
“Aceste lucruri ar trebui facute la indicatia unui specialist – medic sau nutritionist, pentru ca pot influenta anumite boli si afectiuni preexistente”, spune Cori Gramescu.
Pe langa o alimentatie corecta, in aceasta perioada este indicat sa facem miscare, pe cat posibil dupa un program regulat si constant si sa incercam acolo unde se poate, sa petrecem cat mai mult timp in aer liber, pentru a limita efectele asteniei de primavara.
Postul este si o perioada a linistirii spirituale, asa ca trebuie sa acordam o atentie deosebita si introspectiei, gasirii linistii sufletesti si purificarii spirituale, fiecare abordand calea pe care o crede de cuviinta.
Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună