4 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 85 share-uri

Tu nu esti doar mintea ta. Tu nu este durerea ta. Daca poti observa toate aceste lucruri, daca poti observa mintea gandind, durerea aparand, care trebuie sa fie pozitia ta fata de ele?

de Cristina Miculete - autor, trainer si coach spiritual

www.artafeminina.ro

Ne traim viata raportandu-ne mereu la un trecut si un viitor, cand singura clipa care exista este clipa de acum.

Patrundem in aceasta bucla a timpului si de multe ori ne pierdem prin ea. Mintea este cea care stie sa traiasca in aceasta dimensiune a timpului si pentru ca ne identificam cu ea, si noi facem acelasi lucru.

Ne petrecem mult timp traind in trecut sau in iluziile viitorului. Si nu stim ca, cu cat acceptam si pretuim clipa de acum, cu atat ne eliberam de suferinta.

In interiorul nostru deja se afla reziduri de durere. Pasim prin viata, traind experienta dupa experienta si atunci cand apare durerea in viata noastra tindem sa fugim de ea, sa o ingropam si sa ne distragem. Acest lucru lasa cicatrici adanci in interiorul nostru.

Cand patrunzi intr-o relatie sau intr-o situatie de viata care astazi iti cauzeaza durere, nu te concentra pe situatia de viata sau persoanele care exista in ea, ci concentreaza-te pe ceea ce simti. Lasa sa se exprime aceste sentimente, si o data ce faci acest lucru, te vei elibera. Nimeni nu e vreodata responsabil de durerea pe care o traiesti. Propria ta durere a venit la suprafata acum, pentru ca ai negat-o in urma cu multa vreme.

A stat latent in interiorul tau, cautand sa se exprime, pentru ca apoi sa se intoarca in inima universului. Tot ce exista in univers are nevoie sa se exprime. Sentimentele, emotiile, ele insesi doresc sa sa se exprime. Si cu cat sunt mai tare inabusite, cu atat se vor lupta sa vina la suprafata.

Tot ceea ce nu a fost acceptat in interior, se manifesta in exterior.

Sa iti explic mai simplu. Daca de-a lungul vietii tale ai refuzat sa stai fata in fata cu sentimentele tale si te-ai distras in tot felul de activitati, pentru a le evita, toate aceste lucruri creeaza situatii in viata ta prin care sa se exprime.

Furia, tristetea, durerea cu care ai evitat sa stai fata in fata la un anumit moment iti tot ofera semnale de alarma ca e momentul sa accepti ceea ce se intampla.

Nu te poti regasi intorcandu-te in trecut. Nu te poti reconecta cu adevarata ta fiinta decat atunci cand ramai in prezent. Cu cat acorzi energie si atentie trecutului, cu atat mai mult te identifici cu el si cu mintea ta.

Foto: Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri