13, oglinda, ghinion: 10 superstitii interesante din intreaga lume!

12:12, 13 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle26 share-uri

Crezi in ghinion? Te feresti de pisica neagra, te sperii atunci cand spargi o oglinda si dai peste umar sarea scapata pe jos?

Exista superstitiosi in intreaga lume, credintele acestora fiind extrem de raspandite. Semnele rele apar peste tot. Iata care sunt cele mai populare, dar si mai interesante dintre ele:

10 superstitii interesante despre ghinion din intreaga lume

Semn rau: Pisica neagra.

Image © Sxc.hu

Citeste si:
Nu te mai regăsești în relația de cuplu? Iată ce ai de făcut!
Nu te mai regăsești în...

Numeroase persoane sunt de parere ca daca o pisica neagra iti taie calea, vei avea parte de ghinion. Pentru a evita sa fii influentat negativ de acest semn rau este recomandat sa faci trei pasi inapoi si sa scuipi in san.

Semn rau: Sa treci pe sub o scara.

Exista multe credinte conform carora sa treci pe sub scara este un semn rau. Superstitiosii sunt de parere ca astfel treci prin portile Iadului si iti distrugi aura.

Citeste si:
Grupul LEGO mizează pe nostalgie cu noul set LEGO® IDEAS Winnie...
Grupul LEGO mizează pe...

Semn rau: Sa spargi o oglinda.

Potrivit unor credinte populare, reflectia noastra din oglinda este cea care ne adaposteste sufletul. Daca spargi o oglinda, inseamna ca iti sfarami sufletul in bucatele si iti risipesti energia. Pedeapsa? 7 ani de ghinion…

Semn rau: Sa versi sare.

Daca versi, din greseala, sare pe jos, acesta este un semn rau si prevede faptul ca te vei certa cu o persoana draga tie. Cum ii distrugi influenta negativa si scapi de ghinion? Iei intre degete putina sare varsata si o presari peste umar.

Semn rau: Sa calci intr-o crapatura.

In trecut, sa calci intr-o crapatura era considerat un semn rau (la fel sa intampla astazi atunci cand calci pe un capac de canalizare). Superstitia spunea ca acea crapatura (ori capacul) iti va trage afara sanatatea din tine, te va indeparta de noroc si iti va dezechilibra viata.

Image © Sxc.hu

Semn rau: Sa fluieri in casa.

Daca ai obiceiul sa fluieri in casa, trebuie sa stii ca aceasta adduce ghinion. Cand fluieri intr-un spatiu inchis nu faci altceva decat sa alungi banii din casa si din buzunare. Asadar, fluieratul este un semn rau care aduce saracie.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri