Gratie internetului, aceasta minune a epocii moderne care ne permite accesul la mii si mii de informatii, am descoperit una dintre cele mai fascinante povesti! De fapt, nu este o poveste in adevaratul sens al cuvantului, dar daca ne gandim la cat de misterios e acest ghidus organ, informatiile despre clitoris parca ne poarta, precum Nava Enterprise, catre noi frontiere...

8. Lipsa de interes a cercetatorilor pentru anatomia clitorisului, poate fi explicata sociologic. Mentalitatea patriarhala dominanta a impus ca unic etalon pentru descrierea si studierea corpului uman, coprpul barbatesc. Chiar si astazi, la ceva ani de la publicarea studiului lui Helen O’ Connell, „unele carti de anatomie omit descrierea clitorisului, dedicand in schimb, pagini intregi penisului” – citat dintr-un raport al Asociatiei Americane de Urologie, publicat in anul 2005. (Faceti un simplu experiment - vedeti pagina romaneasca a clitorisului pe Wikipedia si pagina despre penis)

9. Abia in anul 2009, cercetatorii francezi Dr. Odile Buisson si Dr. Pierre Foldès au oferit lumii medicale prima sonografie 3D a clitorisului. Museum of sex spune ca cercetatorii s-au ocupat de acest subiect timp de 3 ani, fara sa primeasca vreo finantare. Datorita lor intelegem astazi ca tesutul erectil al clitorisului inconjoara vaginul – o descoperire care arata ca ceea ce credeam ca este un orgasm vaginal, este de fapt un orgasm clitoridian intern. Vedeti imaginea cu anatomia clitorisului.

10. In multe tari, se mai practica inca mutilarea genitala. Aproximativ 140 de milioane de femei si fete au trecut prin aceasta experienta si traiesc acum mutilate, iar unicul scop al acestei operatii, care este de cele mai multe ori facuta in situatii rudimentare, este anularea libidoului femeilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate 10 Salopete lungi care conferă eleganță și extravaganță ținutelor de zi

Dr. Pierre Foldès a operat mii de femei victime ale mutilarii genitale, reconstruindu-le partea exterioara a clitorisului. El este de asemenea indignat din cauza lipsei de studii cu privire la organul sexual femeiesc:

„Timp de trei secole, au fost facute mii de referinte cu privire la circumcizia masculina, dar nimic despre clitoris, cu exceptia unor referinte dermatologice – insa nimic despre cum ii poti restaura sensibilitatea. Existenta unui organ al placerii este negata chiar din punct de vedere medical. Si astazi, daca te uiti la manualele de anatomie ale tuturor chirurgilor, vei gasi doar doua pagini pe aceasta tema. Asta inseamna o adeavarata circumcizie intelectuala ”, spune medicul, citat de Museum of Sex.

Aboneaza-te la newsletterul Garbo, pentru a afla si alte informatii din life-styleul feminin

Garbo.ro iti mai recomanda si:

Curcubeul Vaginului: Ghidul intim complet al femeii

Vagin=Dosarul X. 32 de lucruri fascinante pe care nu le stiai despre VAGIN!

5 exercitii pentru gimnastica intima

Foto: Dreamstime

10 rochii maxi superbe pentru zilele calde de primăvară Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri