Vaginul are capacitati elastice extraordinare. Se poate dilata pana la 200%. Suna infricosator si ciudat, insa vaginul poate cadea din corp... la propriu. Vaginul are capacitatea de autocuratare. Vaginul se rideaza.

Este unul dintre cele mai misterioase si fascinante parti feminine si unul dintre cuvintele pe care noi, femeile, il rostim cel mai des. Vaginul este un subiect controversat, in jurul caruia se nasc contradictii, discutii sau taceri. Cu toate acestea, sunt lucruri uimitoare si nestiute despre vagin, pe care trebuie sa le cunosti neaparat. Invata sa-ti cunosti vaginul, de la un capat la altul, ca si cum viata ta depinde doar de asta. Citeste aceste 32 de curiozitati si fapte despre vagin:

Dosarele X ale vaginului: 32 curiozitati fascinante pe care nu le stiati despre vagin

1. Stiati ca termenul ‘vagin” provine din limba latina, el insemnand “teaca pentru sabie”? Stiati totodata ca deschiderea vaginului este numita introitus, de la latinescul 'intro" care inseamna a patrunde in/ a intra in?

2. Vaginul are capacitati elastice extraordinare. Atunci cand este stimulat sexual, se poate dilata pana la 200%, urmand ca ulterior, dupa actul sexual, sa revina la dimensiunile sale initiale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Obiceiurile de igienă intimă care te ajută să reduci iritațiile si dezechilibrele florei vaginale Instrucțiuni de utilizare a memoriei: Cum să ții minte ce nu vrei să uiți!

3. Suna infricosator si ciudat, insa vaginul poate cadea din corp... la propriu.. asemeni unei sosete intoarse pe dos…. In urma nasterii unui copil, structura de suport a vaginului poate cadea, podeaua pelviana prabusindu-se. Afectiunea este cunoscuta sub numele de prolaps vaginal si poate fi corectata.

4. In vagin, nu se poate pierde nimic. Capatul canalului vaginal este continuat de cervix (col uterin), o mica bariera protectoare ce nu permite patrunderea niciunui obiect in uter. Ceea ce permite cervixul in schimb sa patrunda in uter poate fi de exemplu sperma. Totodata cervixul lasa sa se scurga sangele menstrual din uter spre vagin.

5. Un vagin mediu uman are intre 7,62 – 10,16 cm lungime. Adancimea medie a vaginului este intre 7,5 si 15, 2 cm.

6. Vagin? Rechini? Ce are putea sa aiba in comun rechinii si vaginul? Surprinzator, ambele contin squalena, o substanta ce are anumite proprietati anti-carinogenice. Squalena este un ingredient miraculos ce poate hidrata pielea fara ca ea sa devina unsuroasa. O regasim atat in ficatul rechinilor, cat si in lubrifiantul natural vaginal. In ceea ce priveste tesuturile vaginale, squalena ajuta la mentinerea umezitatii acestora.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri