15 August 2012 publicat în Lifestyle 50 share-uri

Va invitam sa patrundem in tainele sarbatorii de Sfanta Maria si sa descoperim obiceiurile si traditiile populare romanesti legate de ziua de 15 august!

Totodata, in unele parti ale tarii exista si traditia batutului copacilor de nuc in preajma sarbatorii de Sfanta Maria. Se crede ca nucii care sunt batuti in apropiere de Sfanta Maria Mare vor face rod si in anul care va urma… Tot in aceasta zi, stuparii pot gusta din primul fagure de miere. In plus, batranii satului au un rol tainic si important in bunul mers al acestei mari si sfinte sarbatori. Ei sunt cei care protejeaza gradinile si campurile satului de ‘raul pasarilor’ care pot distruge recoltele. Ei descanta pamanturile dupa ritualuri doar de ei stiute si “leaga’ ciocul pasarilor. In alte zone insa, se tocmesc special pandarii pentru a pazi rodul viilor.

Conform unei alte traditii stravechi, crestinii buni trebuie sa tina usa deschisa in aceasta zi pentru a primi in casele si in sufletele lor pe Maica Domnului, dar si binecuvantarea pe care o aduce aceasta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici” Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Ziua de Sfanta Maria este un prilej si pentru a emite previziuni despre starea vremii si felul toamnei care va veni. Daca in apropierea zilei de 15 august infloresc trandafirii, este semn sigur ca in acel an va fi o toamna lunga si vreme frumoasa. Dupa sfanta Maria, vremea incepe sa se “strice”, iar capricioasa toamna isi va face simtita prezenta. De Sfanta Marie Mare, se coboara oile de la munte (“La Santamaria Mare / Tulesc oile la vale!”), iar barbatii sa isi schimbe palaria cu caciula („A trecut Sfanta Maria/Se lapada Palaria”).

Foto Homepage: Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri