Limbajul mainii se numara printre cele mai expresive mijloace de exprimare pe care ni le ofera trupul.
Cuvintele reprezinta modalitatea principala prin care comunicam cu cei din jur. Poate ca nu am urmat cursuri speciale de comunicare sau poate ca felul in care ceilalti interpreteaza vorbele noastre difera de ceea ce am vrut noi sa transmitem, dar cu toate acestea reusim de cele mai multe ori sa ne facem intelese. Si reusim sa transmitem mesajul pe care l-am dorit nu prin cuvinte, ci si prin intermediul trupului. Uneori, trupul ne poate dezvalui multe informatii despre celalalt, poate trada atitudini pe care ezitam sa le transmitem prin vorbe, poate exprima atat de multe despre noi... Mai multe chiar decat constientizam noi insene!

Limbajul mainii se numara printre cele mai expresive mijloace de exprimare pe care ni le ofera trupul. Ne ajutam de maini pentru a arata ce gandim, pentru a ne face intelese dorintele, pentru a arata care este felul nostru de a fi. Iar mainile pot exprima ceea ce cuvintele nu pot sau refuza sa o faca. De asemenea, mana poate reprezenta legatura noastra cu lumea inconjuratoare, un barometru al abilitatii noastre sociale sau un indicator prin care ne modelam relatiile exterioare. Pozitia mainilor, gesturile pe care le facem cu ajutorul mainilor tradeaza caracterul si comportamentul unei persoane. Il putem citi pe cel cu care vorbim doar privindu-i jocul mainilor si analizandu-i gesturile descrise de maini.

Ducerea mainii la gura reprezinta un semnal de alarma pe care il trage organismul in momentul in care este cuprins de panica, de anxietate sau de uimire. Acest gest are aceeasi semnificatie pe care o are si mancatul pielitei de pe buze sau roaderea unghiilor. Arata preocupare si ingrijorare, exprima neliniste. Mai denota si faptul ca ceva este in neregula si ca persoana care face gestul respectiv se simte temporar amenintata. Ducem mana la gura si atunci cand ne gandim la ceva anume, cand suntem stresate sau cand ne preocupa ceva in mod deosebit. Gestul pe care il fac unele persoane de a-si suge degetul este un gest inconstient prin care incearca sa mai elibereze din tensiunea acumulata. Gestul ducerii mainii la gura mai poate avea si o conotatie erotica, introducerea degetului in gura fiind interpretata drept o provocare de natura sexuala.

O persoana care repeta in mod frecvent gestul acoperirii cu mana si vorbeste in timp ce face acest gest este susceptibila de a minti, iar prin gestul pe care il face incearca sa-si mascheze minciuna. Aceeasi regula este valabila si viceversa. Daca aceesi persoana face acest gest in timp ce o alta persoana vorbeste, este semn clar ca replicile interlocutorului nu sunt apreciate ca a fi credibile. In acest caz, apelarea la acest gest constituie declaratia suprema a lipsei de incredere in spusele interlocutorului.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri