Afla ce alimente trebuie sa consumi sau sa eviti pentru a avea un ten de invidiat!
Cuvantul de ordine atunci cand vine vorba despre o dieta sanatoasa este echilibrul. Pielea ta are nevoie de minerale, vitamine si elemente nutritive in cantitati potrivite pentru a se mentine frumoasa.

Orice dezechilibru din interiorul corpului tau isi lasa amprenta asupra pielii tale. Pielea deshidrata, acneea, ridurile sunt semne ca exista ceva in interior ce nu functioneaza bine. Pentru a preveni, combate sau atenua anumite probleme este necesar sa consumam o serie de alimente.

Vitamina A este importanta atat pentru sanatatea pielii, cat si pentru cea a ochilor. Sursele naturale de vitamina A sunt: morcovii, spanacul, laptele, ficat, carne. Vitamina A joaca un rol important in repararea celulor pielii. Daca alimentatia ta nu include si surse de vitamina A, atunci pielea tinde sa devina uscata. Complexul de vitamine B sunt si ele extrem de importante. Biotina este de departe cea mai importanta, lipsa ei putand cauza dermatite. Chiar si deficiente mici de biotina pot cauza probleme ale pielii. Aceasta se gaseste in special in: banane, oua si orez.

Vitamina C ajuta la intinerirea tenului, motiv pentru care se recomanda consumul de citrice. Vitamina E are proprietati antioxidante, protejand pielea. Surse importante de vitamina E sunt uleiurile vegetale, semintele, nucile si legumele verzi. Mai mult, vitaminele C si E reduc efectele negative ale radicalilor liberi, fumului (si cel de tigara) si al poluarii.

Se considera ca seleniul joaca un rol important in prevenirea cancerului de piele, deoarece acesta protejeaza pielea impotriva efectelor daunatoare ale soarelui. Seleniu se gaseste in carne, in ficat, rinichi, in ton, in oua, cereale, nuci si produse lactate.

Zincul si cromul previn acneea si joaca un rol important in metabolism. Mai mult, zincul ajuta la vindecarea rapida a infectiilor pielii. Cromul este prezent in drojdie, paine integrala sau de secara, stridii, cartofi, ardei grasi si unt. Zincul este prezent in ficat carne, legume, cereale, nuci si stridii.

Pestele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra, deoarece acesta contine uleiuri ce hranesc tenul.

Pot fi create dezechilibre si atunci cand aceste elemente sunt prezente in exces. De aceea, diete ce se bazeaza pe o singura grupa de alimente fac rau pe doua fronturi: pe de o parte suprasaturam organismul cu anumite elemente, pe de o alta parte il privam de alte principii nutritive.

Printre alimentele ce trebuie evitate se numara:
- zaharul
- carbohidratii rafinati - alimente precum paine alba, biscuiti, prajituri, paste etc.
- alimentele ce contin chimicale
- alimente prajite
- alimente bogate in grasimi procesate

Trebuie sa consumam cu moderatie:
- alcool
- cafea si ceaiuri
- carne rosie.

Adeseori incercam sa ascundem micile imperfectiuni, neglijand faptul ca organismul ne transmite semnale ca nu il tratam corespunzator.

Un articol de Elena
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani  Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri