15 Aprilie 2022 publicat în Frumusete 32 share-uri

Industria de skincare se reinventează constant, iar acest lucru se datorează noutăților care apar în domeniu. Asemenea trendurilor din lumea modei, industria de îngrijire dedicată tenului lansează noi produse, ce promit rezolvarea tuturor problemelor, de la puncte negre, la pori dilatați, linii fine de expresie sau pete pigmentare. 

Dacă până în acest moment ne-am bazat pe iluminator, fond de ten și fard de obraz ca să obținem un aspect fără cusur, specialiștii din sfera de beauty încurajează persoanele pasionate de îngrijirea tenului să adopte o rutină cât mai simplă, concentrată asupra nevoilor fiecărui tip de piele. Una dintre tendințele urmărite cu interes anul trecut s-a referit exact la acest principiu: acceptarea texturii naturale a pielii și adoptarea unei rutine minimaliste de skincare.

Astfel, intră în joc ingredientele active, care acționează la un nivel superior asupra celulelor pielii urmărind:

  • Exfolierea celulelor moarte;
  • Reducerea semnelor lăsate de acnee;
  • Tratarea petelor solare;
  • Minimizarea liniilor fine;
  • Stimularea regenerării celulare;
  • Îmbunătățirea texturii și fermității.

Întrucât toleranța pielii este pusă la încercare în momentul în care introducem o nouă substanță în rutina zilnică de îngrijire, hai să vedem cum acționează unele dintre cele mai des întâlnite combinații de ingrediente active.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Acid hialuronic și retinol

Cel mai cunoscut derivat al vitaminei A, retinolul s-a integrat în ritualul de îngrijire al pasionatelor de beauty datorită efectului anti-îmbătrânire. Retinolul îndeplinește un rol antioxidant, astfel încât contribuie la diminuarea ridurilor fine, a petelor pigmentare cauzate de radiațiile solare și stimulează producția de colagen.

Cu toate acestea, fiecare dintre noi trebuie să își adapteze toleranța pielii, pentru a evita iritațiile și a stabili frecvența de aplicare. Așadar, acomodează pielea treptat prin folosirea unui produs cosmetic cu retinol, într-o concentrație mai mică de unu la sută.

Întrucât retinolul se încadrează în categoria ingredientelor puternice, poate fi combinat cu o textură umectantă și hidratantă, asemenea celei aduse de acidul hialuronic. Spre exemplu, în cazul unei rutine de seară, aplică un serum îmbogățit cu retinol, urmat de o masca de fata cu acid hialuronic.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ți-a rămas cozonac după sărbători? Nu îl arunca! Uite în ce desert delicios îl poți transforma 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Niacinamidă și acid salicilic

Asemenea retinolului, niacinamidele îndeplinesc un rol antioxidant pentru ten, ceea ce înseamnă că protejează și repară pielea, în urma expunerii la acțiunea radicalilor liberi. Pe de altă parte, acidul salicilic face parte din tabăra BHA (beta hidroxi acizi), o clasă de acizi solubili în ulei ce pătrund în pori și îndepărtează în profunzime celulele moarte și excesul de sebum.

Mixul celor două ingrediente active funcționează în tandem, similar unei echipe de fotbal. În timp ce acidul salicilic se ocupă de eliminarea murdăriei rămase pe ten după întreaga zi, un serum sau o cremă de față cu niacinamide reglează producția de sebum, în cazul tenului gras, reduce petele pigmentare și fortifică bariera hidrolipidică a pielii.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

Vitamina C și vitamina E

Tot în seria antioxidanților se încadrează și vitamina C, un ingredient care formează o barieră protectoare contra razelor ultraviolete, a prafului,a a vântului puternic și a poluării din aer. efectul Efectul intens al vitaminei C, benefică în cazul unui ten care se luptă cu semnele lăsate de acnee sau cu roșeață, este potențat de crema de protecție solară.

Parte a rutinei de seară, vitamina E poate fi aplicată pe toate tipurile de ten, îndeosebi de persoanele care se confruntă cu o piele mixtă, cu tendințe acneice. Întrucât se completează una pe cealaltă, vitamina E hidratează pielea uscată, estompează ridurile și asigură sinteza colagenului.

Pielea fiecărei persoane este unică, astfel că rutina de îngrijire se alege cu mare atenție, ținând cont de trăsăturile tipului de ten. Din acest motiv, îți recomandăm ca înainte de introducerea unui nou ingredient să faci un test de toleranță în spatele urechii sau pe maxilar.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Sursă foto: Shutterstock.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri