De origine din Republica Moldova, Vera Coșciug este Nails Artist, Trainer și Fondator al școlii Varvara Nails Academy, una dintre cele mai bune școli din România în acest moment. Deși este foarte tânără, are peste 10 ani experiență și a pregătit generații întregi de cursante care acum lucrează pentru cele mai reputate saloane din București și din țară.

A absolvit zeci de cursuri în țară și străinătate și a petrecut mii de ore în salon pentru a exersa și experimenta tehnici noi. Vera a reușit într-un timp scurt să devina Nail Artistul preferat al multor vedete autohtone, Delia, Mădălina Ghenea sau Ștefania sunt doar câteva dintre vedetele care au apelat la serviciile Verei și au purtat cu drag unghiile făcute de ea.

Varvara Nails Academy este proiectul cel mai nou și mai iubit al Verei, este platforma suport pentru alte femei care își doresc o carieră în domeniu și vor să învețe de la cel mai bun. Sub îndrumarea Verei, aici se pregătesc noile generații de Nail Artists. Femei din toată țara vin să învețe de la Vera tehnici, tendințe, modele de unghii și, cel mai important, vin să învețe cum să reușească și să devină cele mai bune în acest domeniu atât de frumos și creativ.

Cum ai pornit pe acest drum?

De multe ori avem senzația că ne alegem noi domeniul însă, cum s-a întâmplat și în cazul meu, domeniul m-a ales pe mine. Pasiunea pentru frumos m-a făcut mereu să caut să inovez și să descopăr frumosul în tot și în toate.

Îmi plăceau atât de mult unghiile lungi încât îmi cumpăram singură tips-uri și le lipeam cu super glue. Nu erau posibilitățile care sunt acum și nici industria nu era atât de avansată încât să ne ofere pre multe resurse. La 16 ani am făcut primul meu curs de bază la Chișinău, dar l-am făcut pentru mine, să pot avea eu cele mai frumoase unghii, nu cu gândul să fac din asta o carieră. Numai că viața a avut alte planuri și s-a dus repede vestea printre colegi că știu să fac manichiura și așa am făcut primii bani, la solicitările prietenilor, cunoștințelor și oamenilor către care aceștia mă recomandau.

Care este parcursul tău profesional și cum ai ajuns să lucrezi în București?

În București am ajuns cu facultatea, am venit să studiez aici, ca un milion de alți tineri care visează la capitală și la oportunitățile de aici. Am lucrat fără oprire în facultate. Și nu doar pentru că aveam nevoie de bani ci și pentru că voiam experiență.

Am lucrat inițial în salon și am făcut zeci de cursuri de perfecționare, și în țară și în străinătate. Am studiat în Rusia, Ucraina, Portugalia, unde am găsit un curs care mi se părea necesar, unde găseam ceva ce nu știam, mergeam și studiam. Am acumulat 10 ani de experiență înainte să pornesc Varvara Academy pentru că mi-am dorit să mă asigur că informația pe care o dau mai departe este cea mai bună de pe piață. Și este! În acest moment ofer cele mai complete cursuri de manichiură și arhitectură a unghiei din țară și mă pot lăuda cu zeci de absolvente care acum lucrează în cele mai bune saloane din țară sau au un business pe cont propriu.

Ce reprezintă pentru tine Varvara Nails Academy? Cum ai ales acest nume pentru școala ta de nails art?

Varvara este numele meu de sfânt! Mi s-a părut potrivit și m-am gândit că puțină protecție nu strică niciodată. Nu este un nume comun în România așa că rămâne ușor în memoria oamenilor.

Varvara Nails Academy nu a fost pentru mine niciodată doar despre manichiură și arhitectura unghiei, ci este un loc în care să descoperi cum poți deveni cu adevărat independentă. Varvara Academy este locul meu de suflet, a doua mea casă, locul în care fetele mele, așa cum îmi place mie să îmi numesc cursantele, descoperă frumusețea acestei meserii care poate deveni și pentru ele un destin

Ce reprezintă pentru tine să fii trainer?

Să devin trainer este un vis împlinit! Mi-am dorit foarte tare și am visat multă vreme la asta însă nu am făcut pasul până ce nu am considerat că sunt pe deplin pregătită. Am vrut să capăt experiență mare, să nu ard etape și să evoluez cu adevărat. Abia atunci, cred eu, poți învăța și pe altcineva.

Mi-am dorit să pot oferi valoare și cursurile mele să poată face o diferență. Tocmai asta este motivul pentru care am așteptat și am trecut cu răbdare prin fiecare etapă. Am deschis Academia doar când am considerat că am suficiente cunoștințe și suficientă experiență să pot da mai departe. Asta este și motivul pentru care cursantele mele își găsesc rapid loc de muncă și evoluează extraordinar de frumos.

Simt că sunt exact unde trebuie să fiu!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri