16 Septembrie 2021 publicat în Frumusete 2 share-uri

Aveți tenul gras, uscat sau mixt? Odată stabilit acest lucru, alegerea produselor cosmetice va fi floare la ureche. Iată câteva tipsuri importante înainte de aplicarea machiajului.

Machiaj pentru ten gras. În acest caz, avem nevoie de o bază de machiaj înainte de a aplica fondul de ten. Baza de machiaj se aplică şi pe pleoape, pentru ca fardul de ochi să reziste mai mult. Specialiștii ne sfătuiesc să evităm fondurile de ten uleioase.
Produsele cremoase sunt recomandate pentru machiajul tenului normal. Iar pentru ca machiajul să reziste pe parcursul unei zile, este indicată mai întâi aplicarea unei loţiuni tonice, cu condiţia să fie adecvată tipului de ten.

În cazul tenului uscat, nu este recomandată aplicarea unei baze de machiaj, a unui fond de ten compact şi a unei pudre în cantităţi mari. Putem opta pentru un fond de ten hidratant şi fluid şi pentru un blush cremos, astfel încât să nu usuce și mai tare pielea.

În cazul tenului mixt, pentru o mai bună rezistenţă a machiajului, este indicat să folosim o loţiune tonică adecvată tenului mixt, pentru a echilibra pH-ul pielii. Se recomandă folosirea unei baze de machiaj pentru a face fondul de ten să reziste cât mai mult. Specialiștii în frumusețe nu ne sfătuiesc să folosim fondul de ten cu efect de lifting pentru că este mai gras.

Fondul de ten este unul dintre cele mai importante produse, atunci când vorbim despre make-up. Tocmai de aceea, aplicarea lui trebuie să fie făcută într-un mod corect. Astfel, produsul poate fi aplicat cu mai multe tipuri de pensule: duo fibre, pentru precizie, rotunde sau plate.

Pensule pentru aplicarea fondului de ten
Există mai multe tipuri de pensule, fiecare având un rol important în aplicarea corectă și uniformă a fondului de ten.
Pensulele plate pot fi atât din păr natural, cât și sintetic. Se pot aplica pe toate tipurile de ten pentru o acoperire mare, medie sau mică. Dacă alegem pensule din păr natural, e bine să știm că acestea absorb mai mult produs, iar aplicarea este potrivită unui machiaj natural. Pensulele din păr sintetic însă, nu absorb la fel de mult produs, astfel acoperirea va fi medie sau mare.
Pensula duo fibre este fabricată atât din păr natural, care absoarbe uleiul din produs, cât și sintetic, care permite întinderea necesară a produsului pe piele. Se recomandă aplicarea fondurilor de ten fluide pe tenuri curate și fără probleme, normale și mixte sau mixte cu tendințe ușoare de îngrășare.

Pensulele rotunde sau cu vârf plat sunt perfecte pentru orice tip de ten, cu excepția celui uscat și descuamat. Au un grad de acoperire de la mic la mare și cu ajutorul lor pot fi aplicate fonduri de ten fluide sau compacte. Cu pensula rotunjită se poate aplica și pudra minerală prin mișcări circulare.

Machiajul potrivit în funcție de ten
Nuanța fondului de ten se alege exact după nuanța tenului nostru. Nu trebuie să fie prea deschisă sau prea închisă. Metoda de testare este de obicei în zona maxilarului. Selectăm trei fonduri de ten care sunt mai apropiate ca nuanță de pielea noastră, iar cel care se pierde în piele este cel mai potrivit.

Pentru a afla care este tonul pielii noastre este important să fim atente la cele două concepte: subtonul și supratonul pielii. Nu este un lucru greu, pentru că majoritatea fondurilor de ten indică pe eticheta lor tonul și/sau subtonul pentru care fiecare nuanță este destinată. Așadar, veți avea numere ce indică cât este de deschisă sau închisă nuanța produsului și literele precum W (warm, cald), C (cold, rece) sau N (neutral, neutru) care indică subtonurile.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri