20 Septembrie 2021 publicat în Frumusete 4 share-uri

A avea tenul perfect zi de zi este idealul oricărei femei, însă oricât de mult ne dorim asta, factori precum trecerea timpului, oboseala sau diverse defecte se pun in calea idealului.

Cel mai bun fond de ten este cel care ți se potrivește ție. Nu întotdeauna este ușor să îl alegi pe cel care să îndeplinească toate cele trei cerințe care duc la un rezultat de excepție. Tocmai de aceea îți vom sugera azi câteva acțiuni pe care să le faci pentru a găsi fondul de ten ideal pentru tine.

Să asculți de prietene și influenceri ajută în cele mai multe situații, însă, atunci când vine vorba de fashion și beauty, cel mai bine este să asculți de experți și de tine. Pentru că, în primul rând, tu știi ce e cel mai bine pentru tine; iar în al doilea rând, specialiștii în domenii precum skin care, dermatologie sau styling sunt cei care te vor ghida în atingerea rezultatelor pe care le aștepți.

Am vrea să îți spunem că, urmând sfaturile de mai jos, vei găsi din prima fondul de ten perfect pentru tine. Însă nu vrem să îți creăm așteptări nerealiste și îți spunem că acestea sunt sfaturi generale. Ce trebuie tu să faci însă este să ții cont de ele și să testezi diverse brand-uri până vei putea spune că da, l-ai găsit pe cel mai cel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Cum să alegi componente pentru baia ta Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Metode de alegere a fondului de ten

Ca să alegi fondul de ten potrivit ție îți recomandăm următoarele metode, care te vor ajuta cel puțin să reduci lista opțiunilor.

În funcție de tipul de ten

Cel mai important aspect este să ții cont de tipul tău de ten - uscat, gras sau mixt - pentru că și fondurile de ten sunt special create ținând cont de aceste caracteristici. Iar dacă nu se potrivesc din acest punct de vedere, atunci s-ar putea să ai probleme când vine vorba de aplicat și de rezistența lui.

Pentru tenul gras se potrivesc cele pe bază de apă și cu finish mat.

Pentru tenul uscat se potrivesc fondurile de ten lichide, care și hidratează pielea.

Tenul mixt este cel mai pretențios, pentru că, de cele mai multe ori, va trebui să folosești atât fond de ten, cât și pudră pentru acoperire și rezistență.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Ghid pentru alegerea mobilierului interior

În funcție de gradul de acoperire

Dacă vorbim despre acoperirea pe care o au fondurile de ten, atunci ne referim la trei categorii, luate și în funcție de nevoile pe care le ai de la acestea.

  • cu acoperire mică: fondurile de ten cu acoperire mică sunt cele folosite pentru a da luminozitate sau doar o corecție de culoare. Ele nu acoperă defecte sau trăsături ale tenului.
  • cu acoperire medie: acestea dau un aspect sănătos tenului, acoperind roșețile și micile imperfecțiuni.
  • cu acoperire mare: este folosit de către cei care au probleme cu acneea sau alte afecțiuni cutanate. Atenție însă: nu există niciun ten cu acoperire mare care să nu arate încărcat.

În funcție de finish

După gradul de strălucire oferit, fondurile de ten se împart din nou în trei categorii:

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Promenada Mall, Mega Mall si Vulcan Value Center isi asteapta clientii cu surprize si premii de Paste Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite?
  • satinat: acesta da o strălucire extremă tenului, tocmai de aceea este folosit la prezentările de modă sau evenimente glamour. Se potrivește în mod special persoanelor cu ten uscat și deloc celor cu ten acneic.
  • mat: este folosit mai ales de persoanele cu ten gras sau care au o viață activă sau sunt predispuse să transpire.
  • natural: după cum și numele sugerează, acesta se poate purta zi de zi, deoarece oferă o balanță între cele două de mai sus.

În funcție de nuanță

Sursa foto: Photo by Maria Teneva on Unsplash

Atunci când alegi nuanța fondului de ten, aceasta trebuie să fie cât mai apropiată de cea a tenului tău în mod natural. Ține cont însă că vara se folosește o nuanță puțin mai închisă, în timp ce iarna una mai deschisă. De asemenea, alege subtonul propriu pielii tale: roz sau gălbui. Pentru a testa nuanța, aplică un strat subțire de fond de ten pe mandibulă și astfel vei putea să-ți dai seama mai ușor care ți se potrivește.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Consistență și mod de aplicare

Modul de aplicare este strict legat de consistența fondului de ten: pe cel lichid îl vei aplica cel mai ușor cu degetele, cele tip stick cu ajutorul suportului în care se află, iar cele tip cremă sau pudră cu o pensulă special creată pentru fondul de ten.

Stilurile sunt diferite, găsește-l pe cel care ți se pare cel mai la îndemână și alege fondul de ten în funcție de asta.

Trăim într-o lume în care opțiunile sunt nelimitate, așa că testează ce ți se potrivește cel mai bine și apoi rămâi la fondul de ten ales.

Sursa foto fr si main: Photo by Kelly Sikkema on Unsplash


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri