Într-o societate tot mai preocupată de imagine, în care se promovează modele cu o piele netedă, fără imperfecțiuni, interesul față de produsele anti-ageing a crescut considerabil.

Atât femeile cât și bărbații au devenit adepții inovațiilor din domeniul esteticii, astfel că, progresele din nișa cosmeticelor și a procedurilor de înfrumusețare sunt din ce în ce mai evidente.

Fillere dermice, un pilon al progresului în medicina estetică

În 2019, segmentul produselor antirid a generat cele mai mari venituri de pe piața cosmeticelor destinate antiîmbătrânirii. Cele mai apreciate produse au fost tratamentele pe bază de Botox, care redau pielii un aspect întinerit. Consumatorii au manifestat o preferință către fillerele dermice, despre care specialiștii spun că se află într-o continuă creștere în ceea ce privește vânzările. Fillerele dermice sunt o dovadă reală a progresului în medicina estetică, acestea fiind tot mai populare și mai accesibile. Printre avantajele lor se numără și faptul că au numeroase utilizări, sunt minim invazive și, poate cel mai important aspect, prezintă un risc minim (deseori, este vorba doar despre infecții ușoare care pot să apară, de altfel, în urma oricărui tratament injectabil).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Cele mai încurajatoare citate despre succes

Folosirea ceramidelor ca active cosmetice sub formă de mix cu alcooli grași

Ceramidele sunt esențiale pentru sănătatea pielii, acestea reprezentând 50% din stratul lipidic al acesteia. Rolul lor este de a păstra nivelul de hidratare al țesutului cutanat și de a contribui la repararea barierei sale naturale de protecție. Experimentează beneficiile acestora folosind o cremă de față hidratantă cu trei ceramide esențiale și acid hialuronic.

Un progres remarcabil în nișa anti-ageing este reprezentat de folosirea ceramidelor ca active cosmetice sunt formă de mix cu alcooli grași de origine vegetală și nu în formă pură. Astfel, produsele sunt mai ușor de dozat în formule și de utilizat, în special, în loturi de producție reduse. Cetyl alcool și isocetyl alcool sunt acizii grași frecvent utilizați în combinație cu Ceramide III, deoarece, sunt „prietenoși” cu pielea, nu o usucă, nu o irită și au acțiune emolientă.

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Pantofi de primăvară pe care trebuie să îi ai în colecție 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Mișcarea pro-ageing, o nouă perspectivă asupra îmbătrânirii în În ciuda progreselor din nișa anti-ageing, conceptul de pro-ageing este tot mai frecvent utilizat de către producătorii de cosmetice antiîmbătrânire. Acesta desemnează, de fapt, o nouă viziune asupra procesului, de altfel, firesc al îmbătrânirii și încurajează o atitudine pozitivă asupra schimbărilor fizice apărute odată cu înaintarea în vârstă.

Îmbătrânirea este privită acum ca pe o altă modalitate de libertate de care se pot bucura femeile prin eliminarea frumuseții standardizate, idealizate. Practic, pro- ageing redefinește perfecțiunea și pune accentul pe faptul că nu ar trebui să ne ascundem vârsta reală doar pentru a răspunde presiunilor sociale.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare

Nișa anti-ageing a înregistrat o evoluție spectaculoasă în ultimii ani, iar progresele sale sunt nu încetează să uimească.

Foto fr si main: De la Yuganov Konstantin /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri