15 Aprilie 2021 publicat în Frumusete 27 share-uri

Dacă folosești balsam de buze doar pentru a hrăni și emolia pielea lor, trebuie să știi că acest produs de îngrijire și înfrumusețare este capabil de mult mai multe lucruri.

Balsamul de buze, pe care este bine să îl ai permanent în poșetă, dar și în noptieră, este unul dintre cele mai versatile produse de înfrumusețare. Pe lângă faptul că te ajută la îngrijirea buzelor, face minuni pentru piele în general, fiind util în multe alte circumstanțe la care probabil nici nu te gândeai. Este un tratament multifuncțional, pe cât de discret, pe atât de eficient și, în plus, nici nu costă mult. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să îți lipsească niciodată din poșetă un balsam de buze.

Curăță petele de rimel și hrănește genele

Rimelul este unul dintre cele mai complicate produse de înfrumusețare. Se poate scurge de pe gene în orice moment al zilei, din cauza căldurii sau dacă te-a prins ploaia, distrugându-ți astfel atât machiajul, cât și aspectul general. Pentru a evita să arăți ca un panda sau să-ți iriți pielea frecând-o pentru a o curăța de petele de rimel, folosește puțin balsam de buze. Aplică-l pe pata de tuș, apoi freacă ușor cu un șervețel curat. Uleiul din balsam ajută la izolarea și îndepărtarea petelor mai ușor, rehidratând în același timp pielea în acest proces de retușare a machiajului. Pe de altă parte, dacă vrei să îți pui și mai mult în evidență genele, înainte de a aplica rimelul, freacă-le cu puțin balsam de buze. Așteaptă câteva minute înainte de a aplica rimelul, care va deveni de un negru intens. În plus, balsamul de buze va hrăni corespunzător genele.

Îmblânzește firele de păr rebele

În cazul unor șuvițe de păr care se încăpățânează să nu stea cum trebuie, pune puțin balsam de buze pe vârful degetelor și trece-le ușor prin păr pentru a reface coafura. Substanțele grase din balsam vor hrăni firele de păr, ceea ce ajută la relaxarea acestora. În plus, textura balsamului face firul de păr mai greu și astfel vei putea să îl așezi acolo unde dorești. Evită, însă, să folosești balsam de buze la rădăcina firelor, pentru că părul se va îngrășa și murdări mai repede.

Hrănește cuticulele, dar și pielea mâinilor

Balsamurile de buze realizate cu unt de shea sau ulei de cocos sunt perfecte pentru o manichiură expres. Dacă ai cuticule uscate, crăpate sau fragile, masează-le ușor cu puțin balsam de buze, iar problema se va rezolva în doi timpi și trei mișcări. Pe același principiu, dacă ai rămas fără cremă hidratantă și mâinile tale sunt uscate, aplică balsam de buze pe piele, pentru a o hrăni în profunzime.

Emoliază pielea de pe laba piciorului

Dacă pielea picioarelor este uscată și chiar dureroasă, mai ales cea de pe călcâie, fă un masaj cu puțin balsam de buze. Vaselina și agenții de hidratare din balsam vor calma uscăciunea epidermei. Pune-ți o pereche de șosete după ce ai întins balsamul pe picioare și mergi la culcare. Dimineața vei avea călcâie de bebeluș.

Pielea buzelor este una dintre cele mai subțiri de pe corpul nostru. Aceasta nu secretă sebum pentru a se proteja, deoarece este lipsită de glande sebacee, iar bariera sa de protecție este foarte fragilă. Este recomandat și necesar să folosești mereu un balsam de buze pentru a hrăni și proteja buzele de agresiunile externe, precum vânt, temperaturi scăzute sau soare puternic. Atunci când alegi un balsam de buze, este recomandat ca acesta să nu conțină uleiuri minerale, conservanți și filtre UV sintetice. Privilegiază produsele cu uleiuri vegetale, precum untul de shea, uleiul de ricin, de cocos, de cacao, de germeni de grâu și diverse macerate uleioase.

Sursa foto: Fotografie creată de Burst, de la Pexels


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri