21 August 2019 publicat în Frumusete 1 share-uri

E perioada vacanțelor la mare și la munte, unde relaxarea este activitatea ta principală. Cu toate că ai avut grijă deja să folosești produse de protecție solară, ca să stai fără griji, știai că și părul are nevoie de protecție?  

Ce trebuie să facem ca să ne protejăm părul și sănătatea capilară?

Aplică protecție solară în mod regulat

Dacă în cazul produselor cu SPF pentru piele trebuie să le aplici la un interval regulat și neapărat după ce ai ieșit din piscină sau din mare, aceeași regulă este valabilă și pentru produsele de protecție solară pentru păr. Ele au filtrele UVA/UVB și asigură o protecție eficientă, dar pentru o perioadă limitată. Există o mulțime de produse cu protecție solară pe care să le aplici oricând ești expusă la soare.

Hidratează-te 

Hidratarea este o regulă de aur în orice anotimp, dar mai ales atunci când temperaturile ating peste 30 de grade. Pentru că firele de păr, dar și scalpul au nevoie de o hidratare constantă, e important să bei multă apă și să folosești produse hidratante, special create pentru protecție pe timp de vară.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Clătește-ți părul imediat ce ieși din apă

Poți să-ți menții părul sănătos și frumos chiar și prin obiceiuri simple: dacă îți clătești părul în maximum o oră după ce ai ieșit din piscină sau din mare, îl protejezi de efectele apei sărate sau cu clor, care usucă și înăspresc firul de păr și pot irita scalpul. 

Vrem să facem cât mai cunoscut faptul că există riscuri pentru sănătate la care ne supunem în mod involuntar. Prevenția este de zece ori mai bună decât repararea, mai ales atunci când se poate.”, ne-a explicat Adriana Gae. 

 
Poartă pălării

Pălăria este la fel de necesară vara cum sunt mănușile pe timpul iernii. Fie la plajă sau doar prin oraș, poartă pălăria oriunde ai merge. Sunt multe stiluri pe care poți să le încerci și în felul acesta poți îmbina fashionul cu utilul, fără probleme. 

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Mâncarea românilor de 1 Mai, trimisă cu tonele în străinătate. „Clienții și-au comandat cu o săptămână înainte caserolele de mici”

Aplică șampoane fără sulfați

Acestea sunt eficiente deoarece curăță blând părul, fără să îl deshidrateze. Sulfații sunt foarte folosiți datorită proprietăților lor de curățare, dar în exces pot duce la iritații ale scalpului și degradarea părului.

Aceste sfaturi și informații sunt esențiale în ziua de azi, când temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, iar nivelul de îngrijire trebuie ajustat. Produsele profesionale pentru protecția solară a părului și scalpului sunt recomandate de medicii dermatologi, dar și de specialiștii Haircare în îngrijirea părului, fiind special concepute pentru a face diferența între un păr sănătos și unul degradat, greu de reparat. 

Foto fr si main: By Maridav /Shutterstock

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri