16 Noiembrie 2018 publicat în Frumusete 3 share-uri

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale acidului hialuronic!

Auzim tot mai des despre tratamente de înfrumusețare care au în prim plan o doză de acid hialuronic. Însă, ce este cu adevărat importat de știut despre proteina care se întâlnește în mod normal în organism, în special în cartilaje și oase este faptul că poți beneficia de proprietățile lui și prin intermediul cremelor potrivite pentru ten. Iată care sunt cele mai importante beneficii ale acidului hialuronic!

Despre acidul hialuronic trebuie să știm faptul că ajută la reținerea apei, la hidratarea fibrelor de colagen și a elastinei. Are puterea de a estompa cicatricile, dar și de a vindeca mai repede rănile. Este folosit de mulți ani în industria cosmetică, iar printre cele mai importante beneficii amintim:

Acidul hialuronic hidratează.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România

Prin structura sa, cu ajutorul acidului hialuronic se formează la nivelul pielii un strat transparent și elastic, care poate acționa în profunzime la nivelul țesuturilor. Hidratează și reușește să mențină elasticitatea și suplețea pielii deoarece rețin apa la suprafață.

Acidul hialuronic umple ridurile.

Majoritatea tratamentelor de înfrumusețare pe bază de acid hialuronic au capacitatea de a umple ridurile, pentru a le face cât mai puțin vizibile. Este valabil și pentru cremele pe bază de acid hialuronic, care folosite în mod regulat, netezesc pielea și ajută la reducerea imperfecțiunilor lăsate pe piele de către acnee.

Corectează liniile de expresie.

Cremele și măștile de față care au la bază acid hialuronic au proprietatea de a corecta liniile subțiri din jurul gurii, al ochilor și frunții. Rezultatele sunt cu mult mai vizibile în momentul în cremele de față sunt folosite împreună cu un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată. Pielea poate îmbătrâni prematur dacă nu este îngrijită corespunzător, dar nici dacă dieta zilnică nu este bazată pe vitamine și proteine de care corpul are nevoie.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Stimulează producția de colagen.

Proteina care are grijă să mențină elasticitatea și fermitatea pielii se poate deteriora pe măsură ce înaintăm în vârstă, motiv pentru care apar ridurile și semnele îmbătrânirii. Stimularea producției de colagen are la bază acidul hialuronic, semnele de îmbunătățire fiind cu adevărat vizibile.

Previne degradarea cartilajelor.

Acidul hialuronic are capacitatea de la lubrifia cartilajele și articulațiile pielii, menținând elasticitatea și prevenind degradarea acestora. Are puterea de a preveni și afecțiuni precum osteoartrita deoarece acționează ca o bară de protecție în jurul celulelor.

Forme de administrare pentru acidul hialuronic

Chiar dacă se regăsește în mod natural în organism, acesta poate fi suplimentat prin:

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  
  • Fiole cu acid hialuronic. Sunt destinate pentru uz extern și se aplică la nivel cutanat tocmai pentru a oferi pielii și țesuturilor  o hidratare mai puternic;
  • Creme cu acid hialuronic. Combat ridurile deoarece acționează ca o cremă hidratantă, îmbunătățind aspectul pe o perioadă determinată de timp.
  • Injectarea cu acid hialuronic. Are efectul cel mai puternic, injecțiile cu acid hialuronic fiind folosite pentru a completa nivelul de fluide din articulații. Injectarea se folosește atât pentru umplerea ridurilor, cât și pentru augumentarea buzelor, dar și alte tratamente medicale de înfrumusețare.

Foto homepage: SabOlga /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri