In fiecare sezon moda isi cauta o noua destinatie. Dupa ce a calatorit din India pana in Rusia si din China pana in Mexic, de data aceasta Moda decide sa porneasca intr-o directie speciala, o directie glamour. Fata de toamna trecuta in care designerii si-au indreptat atentia in special catre pantofi, de data aceasta ei se concentreaza pe bijuterii ce par decupate din catalogul expozitiei dedicate lui Marie Antoinette.

In cazul ambelor directii creative exista totusi cateva lucruri comune: un optimism debordant tradus in culori puternice si vesele, desprinse direct de pe podiumurile de moda ale anilor `80 (o alta perioada turbulenta din punct de vedere economic), variatiuni pe tema smokingului sau a saharienei, precum si rochii de o eleganta atemporala - omagii aduse ultimului couturier, Yves Saint Laurent, disparut anul trecut dintre noi.

Ceea ce mai ramane valabil din sezonul trecut este inspiratia din arhitectura (Gianfranco Ferre, Calvin Klein si Balenciaga - de data aceasta Nicolas Ghesquiere realizeaza un adevarat studiu despre cum se reflecta lumina pe diferite suprafete), imprimeurile (Dries Van Noten, Marni, Miu Miu) si apetitul pentru bijuteriile XXL (Chanel, Lanvin).

Safari Trip

In fiecare sezon moda isi cauta o noua destinatie. Dupa ce a calatorit din India pana in Rusia si din China pana in Mexic, de data aceasta Moda decide sa porneasca intr-o directie speciala, o directie glamour.

Inspirati si de colectiile lui Yves Saint Laurent, designerii decid ca femeia noului sezon trebuie sa fie ori sa arate ca un explorator desprins parca din filme ca “Out of Africa” sau mult mai noul “Australia”. O tema exploatata generos de aproape toti designerii, fiecare venind cu propria lui versiune despre ce nu ar trebui sa lipseasca din valizele imbracate in panza de sac, cu manere din piele sau os. Pentru Frida Giannini femeia Gucci trebuie sa fie o aparitie eleganta indiferent ca este vorba despre o vanatoare de lei sau crocodili. Acelasi lucru il crede si Ralph Lauren care adauga tinutei pantalonii bufanti din lame, asortati camasii din in, gentii purtate in diagonala si palariei de piele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Transparențele - în tendințe în primăvara-vara 2023! 10 exemple de cum putem integra și purta piesele vestimentare din materiale transparente și semi-transparente în ținutele noastre TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Pantofii slingback - șic și în tendințe în această primăvară! 10 modele adorabile de pantofi slingback
Mult mai aproape de ceea ce am considera noi ca ar trebui sa arate o vestimentatie “de safari” este Donna Karan cu ale ei rochii-tunica sau Diane von Furstenberg care propune salopete kaki (una din piesele de rezistenta pentru primavara-vara). Burberry adauga in ecuatie trenchi-urile, iar Chloe sortul din piele. Centurile late din piele sau elastic, tasca si pantofii cu platforma, din piele de sarpe, alaturi de ochelarii de “aviator” sunt alte cateva elemente speculate intens de catre designeri pentru a obtine imaginea unei femei curajoase, care nu isi pierde cumpatul nici in fata unui leu, nici a unei recesiuni.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri