13 Iunie 2012 publicat în Frumusete 34 share-uri

Frumusetea parului tau depinde in egala masura de ingrijirea interioara cat si de cea exterioara. Pentru a avea un par frumos si sanatos, trebuie sa stii sa-l hranesti corect.

Complexul de vitamine B

Vitaminele din complexul B sunt esentiale pentru sanatatea parului tau, intrucat permit fortificarea radacinelor firelor de par si participa la fabricarea keratinei. Vitamina B se gaseste in numeroase alimente, aflate la indemana oricui.

Vitamina B3 stimuleaza circulatia sangelui la radacina firelor de par, vitamina B5 contribuie la cresterea si regenerarea parului, vitamina B6 este un factor indispensabil pentru metabolismul keratinei, iar vitamina B8 controleaza secretia de sebum.

Doua alimente se disting prin importanta lor: galbenusul de ou si lintea. Amandoua contin, in cantitati insemnate, cele patru elemente indispensabile pentru frumusetea si sanatatea parului.

Stop grasimilor saturate!

Grasimile saturate determina formarea de toxine, care pot stanjeni circulatia sangelui spre radacina firelor de par, favorizeaza aparitia matretii si a mancarimilor. Pentru a evita toate aceste probleme, consuma cat mai putine mezeluri, produse fast-food, grasimi, produse de patiserie, zahar, paine alba si evita excesul de alcool.

de Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

Foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri