DIETA pentru un par frumos si sanatos

12:06, 13 Iunie 2012 publicat în Frumusete43 share-uri

Frumusetea parului tau depinde in egala masura de ingrijirea interioara cat si de cea exterioara. Pentru a avea un par frumos si sanatos, trebuie sa stii sa-l hranesti corect.

Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.


In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Citeste si:
5 Soluții naturiste pentru a scăpa de PUNCTELE NEGRE
5 Soluții naturiste pentru a...

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

Citeste si:
3 Nutrienți care contribuie la ameliorarea simptomelor menopauzei
3 Nutrienți care contribuie...

DIETA PENTRU UN PAR FRUMOS SI SANATOS

Frumusetea parului tau depinde in egala masura de ingrijirea interioara cat si de cea exterioara. Pentru a avea un par frumos si sanatos, trebuie sa stii sa-l hranesti corect. O alimentatie necorespunzatoare poate pune in pericol sanatatea parului tau. Afla care sunt alimentele indicate si care sunt aliatii tai pentru un par superb: proteinele, fierul, zincul, vitaminele din complexul B.

Secretul unui par fin si stralucitor de sanatate se ascunde in alimentatia ta. O dieta neadecvata va avea in mod sigur urmari asupra parului tau. Alimentele recomandatate sunt:

Carnea

Un constituent esential al parului este keratina (o proteina). Pentru a favoriza sinteza sa, este esential sa consumati cat mai multe surse de proteine: carne, peste, dar si legume. In general, proteinele de origine animala sunt mai bune pentru par decat cele din surse vegetale. Carnea contine si amino-acizi, necesari pentru sanatatea parului, dar si grasimi. In concluzie, carnea slaba si pestele sunt mai indicate decat mezelurile, de exemplu.

Fierul

Fierul este esential pentru cresterea parului, dar gradul in care este asimilat depinde de sursa lui. Astfel, fierul care provine din carne si peste este mai bine asimilat decat cel din cereale, legume uscate, fructe si lactate. In plus, vitamina C are proprietatea de a stimula absorbtia fierului, in timp ce cafeaua, ceaiul si unele fibre alimentare o pot impiedica.

Zincul

Zincul este un oligoelement indispensabil pentru sinteza proteinelor si pentru diviziunea celulara. Carenta de zinc antreneaza riscul fragilitatii parului. Sursele ideale de zinc sunt stridiile si fructele de mare, carnea si ficatul. Daca nu consumi frecvent aceste alimente, poti opta pentru germeni de grau, branza, nuci si alune.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri