17 Mai 2022 publicat în Familie 6 share-uri

Chiar dacă ești mămică la primul bebeluș sau ai ceva experiență în spate, trebuie să treci în revistă elementele de mai jos, pentru a te asigura că ești pregătită indiferent de situație.

Fără îndoială, zilele alături de bebelușul tău sunt imprevizibile, complicate și, de cele mai multe ori, obositoare, dar și foarte frumoase. Tocmai de aceea, este cu atât mai bine să îți faci treaba ceva mai ușoară. Iată câteva elemente accesibile de care să te folosești:

Cărucior

Un carucior bebe este fără îndoială nelipsit din „arsenalul” de zi cu zi. Ușor, ușor, bebelușul tău va lua în greutate și, chiar dacă nu ești o mămică foarte activă, cu siguranță veți ieși împreună la plimbare și nu îți poți duce puiul doar în brațe. În plus, îi oferi și lui o altă perspectivă asupra lumii, iar opțiunile tale sunt extrem de variate.

Căruciorul pe care îl alegi poate avea mai multe piese componente, care pot fi folosite și separat (landoul sau scaunul pentru mașină). Ai și compartimente separate pentru nevoile voastre sau suport pentru bagaje, totul într-un singur loc.

Marsupiu ergonomic

Cu siguranță vrei să fii mereu cu ochii pe bebeluș și te lovești de împărțirea acestei nevoi cu treburi casnice sau cu diverse alte activități care îți solicită prezența. Pentru a îmbina utilul cu plăcutul, un marsupiu este soluția perfectă. Însă trebuie să fii atentă ca acesta să fie ergonomic, adică să ofere un sprijin corect pentru postura bebelușului.

Există diferite marsupii care pur și simplu țin copilul ca într-un ham, cu piciorușele într-o poziție incomodă și nesănătoasă, fără sprijin confortabil pentru cutia craniană. Acestea din urmă sunt de evitat.

Leagăn

Ca prin magie, cu câteva baterii și o suprafață sigură, bebelușul tău este legănat automat, are la îndemână și jucării care se mișcă în câmpul său vizual și chiar diferite cântece care să îl transporte în siguranță către lumea viselor. În felul acesta îți vei da seama că se simte comod și în alte locuri, dar care seamănă destul de bine cu brațele dulci ale mamei.

Carusel

Somnul este un capitol agitat pentru bebeluși, mai ales în primele luni de viață. Accesoriile pe care le avem la îndemână ne ajută să mai liniștim traiectoria agitată către lumea viselor, Un carusel atașat la pătuțul în care doarme îi face cunoștință cu diferite animăluțe sau forme, colorate și chiar luminate. Astfel, visele parcă au mai multă inspirație.

Scaun pentru mașină

„Siguranță înainte de toate”, aceasta ar trebui să fie deviza când vine vorba de transportul bebelușului cu mașina. Aici lucrurile sunt destul de simple, pentru că scaunele din comerț sunt omologate, respectă legislația și vin la pachet cu instrucțiuni de instalare.

Termometru

Din cele mai vechi timpuri se știe cât de importantă este temperatura corporală pentru a evalua starea generală de sănătate. La bebeluși, cu atât mai importantă este temperatura, cu cât ei sunt mai fragili decât adulții. Pentru a reduce disconfortul creat de metodele clasice, o idee bună ar fi să apelezi la un termometru digital. Ai nevoie doar de niște baterii și un aparat de precizie, ca să nu te inducă în eroare sau să te panicheze inutil.

Pilă pentru unghiuțe

La cât de plăpând este bebelușul, este clar că unii părinți nici nu se gândesc să se apuce de tăiat unghiuțele abia vizibile ale celui mic. Doar că aceste unghii sunt puternice și ne trezim de nicăieri că bebelușul are zgârieturi, de cele mai multe ori la nivelul feței. Moment în care ne luăm inima în dinți și decidem că trebuie să tăiem unghiile. Iar dacă groaza de a umbla cu o forfecuță sau unghieră lângă degețelele celui mic este uriașă, soluția vine cu o pilă, care face treaba cea mai grea cu riscuri minime.

Dacă ții cont de ideile de mai sus, este clar că lucrurile s-ar putea să ți se pară ceva mai ușoare. Astfel de accesorii își fac treaba foarte bine și îți dau o mână de ajutor binevenită. La urma urmei, dacă ești părinte, ai, fără îndoială, cea mai grea meserie din lume.

Sursă foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri