13 Februarie 2015 publicat în Familie 46 share-uri

Efectiv creste densitatea substantei cenusii! Zonele de creier care controleaza empatia, anxietatea, interactiunea sociala devin mult mai active.
Toate mamele cu care vei sta de vorba vor confirma. Dupa ce devii mama, corpul tau sufera modificari de necontestat. Soldurile parca sunt mai feminine, tonusul abdomenului revine cu greu la stadiul de dinainte de sarcina, sanii nu mai sunt la fel de fermi. Dar pariem ca nu stiai ca pana si creierul se schimba odata ce devii mama. Specialistii ne spun cum!

Abia dupa zeci de ani de studii, cercetatorii au reusit sa faca legatura intre modul in care se schimba comportamentul viitoarei mame si modificarile care apar la nivelul creierului. Efectiv creste densitatea substantei cenusii! Zonele de creier care controleaza empatia, anxietatea, interactiunea sociala devin mult mai active.

Creierul mamei se schimba pentru a o automotiva sa aiba grija de propriul bebelus dar si pentru a o ajuta sa isi potenteze propriile stari emotive.

Oamenii de stiinta aseamana schimbarile din creierul proaspetei mame cu procesul de...indragostire. Practic, femeile se indragostesc iremediabil de proprii lor bebelusi. Hormonii o obliga pe mama sa prioritizeze lucrurile altfel decat pana atunci, bebelusul fiind pe primul plan, urmat de altceva la macar 10 locuri distanta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto homepage: Maternitate, Shutterstock

Foto int: Afectiune, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri