20 Februarie 2015 publicat în Familie 48 share-uri

Facem parte din acea categorie norocoasa de mame care pot sta alaturi de copiii lor pana la varsta de 2 ani. Nu suntem multe, cel putin in Europa!

Facem parte din acea categorie norocoasa de mame care pot sta alaturi de copiii lor pana la varsta de 2 ani. Nu suntem multe, cel putin in Europa!

In functie de mamele cu care stam de vorba, vom afla ca unele au iubit aceasta perioada si s-au desprins cu greu de copil dupa 2 ani, cand au trebuit sa inceapa serviciul, in timp ce altele marturisesc ca au ales sa se intoarca la munca mai devreme sau ca abia asteptau sa treaca cei doi ani, pentru a reveni la cariera si „discutii de oameni mari”.

Cu cativa ani in urma, se considera ca sunt suficiente cateva luni in care mama sa stea acasa cu bebelusul. Pe vremea cand diversificarea incepea la 3 luni, pentru ca mamele sa renunte la alaptare si sa se intoarca la serviciu, bebelusii erau dusi la cresa si lasati in grija unor straini pentru macar 8 ore pe zi.

In prezent insa, din fericire, societatea incepe sa acorde importanta nu numai ingrijirii primare de care are nevoie bebelusul, ci si nevoilor sale afective, psihice si cognitive.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Pentru ca azi, concediul de crestere si ingrijire a copilului dureaza doi ani, societatea este inclinata sa creada ca la 2 ani copilul este neaparat pregatit sa mearga in colectivitate, sau macar sa petreaca o treime din zi departe de parinti. Iar daca cel mic da semne ca nu este asa, este vina parintilor ca nu l-au pregatit.

Aceasta parere nu poate proveni decat de la persoane care nu au copii sau care nu beneficiaza, in general, de prea multa empatie. Faptul ca la 2 ani copilul mananca „de toate”, merge si rosteste cateva cuvinte, nu inseamna ca el este pregatit neaparat sa stea separat de confortul pe care prezenta parintilor il ofera.

Avantajele statului acasa cu cel mic pe termen scurt si lung:

Copilul va beneficia de cele mai atente ingrijiri.

Copilul va beneficia de dragoste si atentie 24/24, 7 zile pe saptamana.

Copilul poate beneficia de alaptare la cerere.

Copilul nu este expus unor situatii stresante.

Copiii care au un parinte casnic mananca mai sanatos.

Copiii care au un parinte casnic au mai multe activitati extrascolare.

Copiii care au un parinte casnic tind sa aiba rezultate mai bune la invatatura.

Copiii care au un parinte casnic au mai putine probleme legate de anturaj.

Copiii care au un parinte casnic au mai multe sanse sa intemeieze familii echilibrate si armonioase.

Copiii care au un parinte casnic au o mai buna comunicare cu acesta.

Citeste mai multe in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto homepage: Mama, copil @Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri