Pui 100% intr-o relatie, astepti in schimb 0% de la celalalt! Principiul 100/0 este simplu. Este un principiu despre a da, nu despre a lua, este despre ce poate sufletul sa ofere, nu despre ce asteapta sa primeasca, este despre capacitatea ta de a iubi, nu despre capacitatea celuilalt de a-ti oferi iubire, este despre inima, nu despre creier.

Pasul 3 – Nu permite ca nimic din ceea ce spune partenerul tau de relatie sa te afecteze… Nu lasa sa te afecteze in niciun fel si nici nu cauta motive si pretexte pentru a-ti intrerupe eforturile. Daruieste indiferente de circumstante.

Pasul 4 – Staruieste in amabilitatea si bunatatea ta. Persevereaza in ceea ce ti-ai propus. Nu te da batut cu una cand noua si nu renunta cand/ daca nu ti se raspunde imediat cu aceeasi moneda. Inca o data, nu uita ca ti-ai promis sa nu astepti nimic in schimb.

Paradoxul Principiului 100/0

Care este paradoxul acestui principiu in viziunea lui Al Ritter? Relatia 100/0 se poate transforma intr-o relatie 100/100. Iei responsabilitatea totala pentru relatie ta, iar mai tarziu partenerul tau va face la fel. In momentul in care iti asumi responsabilitate autentica pentru o relatie, celalalt isi va asuma si el responsabilitatea mai repede. In relatia respectiva se pot inregistra progrese uimitoare din partea amandurora care vor duce la progresul general al relatiei.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Mai sunt si unele situatii, precizeaza Ritter cand relatiile isi mentin statutul de “provocatoare” sau “toxice’ chiar angajamentul personal este 100%, chiar daca ai lucrat mult in ceea ce priveste autodisciplina. In acest caz, este de parere Ritter, este de evitat sa adopti statutul de “knower” (cunoscator), afirmatiile si gandurile specifice lui si sa adopti statutul de “learner” (invatacel), afirmatiile si gandurile specifice unui ‘learner’. Knower-ul vrea sa arate ca el stie, Learner-ul da de inteles ca nici el nu stie tot si ca este dispus sa invete. In loc sa apelezi la spuse de genul “eu am dreptate/stiu, tu nu”, “asta nu o sa mearga”, “o sa te invat eu”, “trebuie sa stii si tu ceea ce stiu eu”, foloseste-te de afirmatiile specifice Learner-ului: “s-ar putea sa gresesc”, “da-mi timp sa inteleg ce se intampla aici”, “trebuie sa existe ceva valoros si in situatia asta” etc.

”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Aplicand acest principiu trebuie sa manifesti in permanent respect fata de celalalt si sa i te adresezi ca atare, sa dai intaietate dorintelor si preferintelor celuilalt in locul celor personale, sa te gandesti ca totul se intampla din cele mai bune motive, nu din cele mai rele, sa te gandesti ca ai ce invata de la partener, sa nu te dai batut si sa nu-l lasi pe celalalt sa te enerveze, sa perseverezi in ceea ce ai inceput, sa cauti si ca cauti pana cand gasesti modalitatea potrivita pentru a pune lucrurile in miscare si a le face sa mearga.

Daca punem intr-o relatie 100% iubire pura, energie pozitiva, fericire, atunci poate ca mai devreme sau mai curand iubirea, energie pozitiva si fericirea se vor intoarce inapoi spre noi. Poate daca tu dai si celalalt va da… mai mult, mai mult.. si mai mult… Poate ca energia pe care o dai vine inapoi la tine. Se poate ca dintr-o relatie 100/0 in care unul da si celalalt primeste sa se ajunga pana aproape de o relatie de 100/100 in care ambii parteneri dau tot.

Ghid pentru alegerea mobilierului interior Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Foto homepage: Copyright Nana77777 - Shutterstock.com

Foto interior: Shutterstock.com

Nota: Acest articol se bazeaza pe ideile prezentate de Al Ritter in cartea The 100/0 Principle: The Secret of Great Relationships (Principiul 100/0: Secretul Marilor Relatii) a carei lecturare v-o recomandam.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri