Pui 100% intr-o relatie, astepti in schimb 0% de la celalalt! Principiul 100/0 este simplu. Este un principiu despre a da, nu despre a lua, este despre ce poate sufletul sa ofere, nu despre ce asteapta sa primeasca, este despre capacitatea ta de a iubi, nu despre capacitatea celuilalt de a-ti oferi iubire, este despre inima, nu despre creier.

Iubim si speram, speram si iubim… ne facem iluzii, avem asteptari de la cel pe care il iubim… el are asteptari de la noi… asteptam mult.. se asteapta mult… Asteptarile pot fi naucitoare, devastatoare, ucigatoare pentru o relatie. Asteptarile prea mari pot fi nascatoare de cele mai mari dezamagiri. Intr-o lume moderna care tinde spre egalitate in toate, asteptam mult, mult peste cota egalitatii cu care investim. Orice asteptare implica dezamagirea. A avea asteptari de la celalalt inseamna a-ti configura psihicul pentru dezamagire. De ce atunci sa nu renuntam total si complet la ele??

“80% din satisfactia vietii vine din relatiile semnificative”, spunea Brian Stacy… Mai mult decat adevarat. Va dati seama de importanta extraordinara pe care o au relatiile in viata unui om? Va dati seama ca la sfarsitul vietii ultimele voastre bilanturi si ganduri se vor indrepta spre relatiile voastre, spre ceea ce a fost frumos in ele, spre ceea ce a fost urat, spre ceea ce ar fi putut fi mai bine?… Iar daca tinem atat de mult la relatiile noastre si dorim sa fie bine, de ce sa nu facem tot ce ne sta in putinta pentru a le face sa mearga?

Kudika Tarot

De ce sa nu dam totul? De ce nu oferim totul? De ce sa nu facem totul pentru relatiile ? De ce sa nu le salvam daca sta in mainile noastre si ne pasa cu adevarat de ele? Si de ce sa nu ne pese de relatiile noastre total, complet, 100%? Doar pentru ca vremurile si societatea ne-au invatat ca trebuie sa iubim cu jumatati de masura si sa fim egoisti chiar si in fata celui ce se vrea a fi cel mai generos sentiment uman? Principiul 100/0 va fi o provocare pentru multi. Vi-l impartasim si voua pentru inspiratie si va dorim sa-l aplicati cu succes in relatiile voastre de iubire, imbunatatindu-le. Va garantam ca va da multora de gandit si va arunca o alta lumina asupra relatiei voastre cu persoana iubita.

100/0 in iubire

Principiul 100/0 este un principiu pe cat de simplu, pe atat de puternic si eficient in a crea si a sustine relatiile cu ceilalti. Poate schimba cu adevarat relatiile si poate fi explicat in cea mai usoara modalitate cu putinta:

Citeste si:
Ne este dor să iubim și să ne simțim iubiți...
Ne este dor să iubim și să ne...

- pui 100% intr-o relatie
-astepti 0% de la cealalta persoana

Cel care a adus in centrul atentiei in intreaga lumea aceste principiu este Al Ritter. In cartea "The 100/0 Principle: The Secret of Great Relationships", Al Ritter, un cunoscut consultant in management si un speaker reputat, prezinta principiile acestui principiul. Pe cine si ce poate ajuta acest principiu? Acest principiu poate ajuta pe oricine, poate schimba viata si relatia oricui. Principiul 100/0 poate ameliora o casnicie si poate imbunatati simtitor relatie cu persoana iubita, cu membrii familiei, cu colegii de serviciu si chiar cu seful tau.

Si ceea ce mai trebuie sa stiti este ca principiul 100/0 este un principiu despre a da, nu despre a lua. Este un principiu despre ce poate sufletul sa ofere, nu despre ce asteapta sa primeasca. Este un principiu despre capacitatea ta de a iubi, nu despre capacitatea celuilalt de a-ti da iubire. "Este despre inima, nu despre creier", dupa cum se spune plastic si frumos in filmuletul prezentat pe https://play.simpletruths.com/movie/the-100-0-principle/.

Este despre a da, nu despre a lua...

Eu dau. Tu dai. Eu iubesc. Tu ma iubesti. Amandoi dam si investim in mod egal intr-o relatie. Traim intr-o lume care se vrea bazata pe egalitate si care se vrea a fi functionabila dupa principiul 50/50. Ne dorim sa iubim dupa acelasi principiu. Dar in realitate stau lucrurile astfel? Chiar investesc doi oameni in mod egal intr-o relatie? Realistic vorbind nu unul da mai mult si altul primeste mai mult si viceversa? Realistic vorbind nu se pot inversa rolurile la un moment dat? Cel care a primit mai mult sa dea la un moment dat mai mult? Ba da. In timp, relatiile se pot APROPIA de raportul de egalitate de 50%, insa foarte rar vor atinge procentul perfect de 50/50.

Foto: Copyright konstantynov - Shutterstock.com

Principiul 100/0 poate fi aplicat de oricine isi doreste imbunatirea relatiei cu o anumita persoana, atat pe plan personal, cat si pe plan profesional sau de afaceri. El presupune asumarea responsabilitatii complete pentru o relatie -100%, fara a astepta nimic in schimb 0%. Dai si nu astepti sa primesti nimic in schimb…

“Implementarea principiului 100/ o nu este naturala pentru marea majoritate dintre noi. Este nevoie de angajament adevarat fata de relatie si de o doza buna de autodisciplina pentru a gandi 100%, a te comporta 100% si a darui 100%. Principiul 100/0 se aplica oamenilor din viata ta cu care ai relatii prea importante pentru a actiona automat si in care relatiile sunt prea importante pentru a reactiona automat sau pornind de la prejudecati. Fiecare dintre noi trebuie sa determine relatiile in care ar trebui sa aplice acest principiu”, spune Al Ritter in cartea sa. Iata cei 4 pasi pe care Ritter ii prezinta in carte si prin care poti implementa acest principiu in relatia ta:

Cei 4 pasi prin care poti implementa principiul 100/0 in relatia ta

Pasul 1 – Cerceteaza cu atentie relatie ta si vezi ce poate fi facut pentru ca ea sa merga si… apuca-te sa faci.

Arata bunatate si respect fata de cealalta persoana, ne indeamna Al Ritter... Si nu te gandi daca o merita sau nu… adu-ti aminte ca acest principiu presupune sa dai pur si simplu, fara alte conditii sau asteptari.

Pasul 2 – Nu astepta nimic in schimb… Nimic. Absolut nimic. Zero asteptari.

La o prima vedere este cel mai usor pas, insa putem spune cu mana pe inima ca nu este asa… Chiar si cand iubim, poate mai ales cand iubim, o facem intr-un mod uman si egoist. Avem sau cream pe parcurs asteptari de la persoana pe care o iubim. Iar daca acestea nu ne sunt indeplinite, riscam sa fim dezamagiti… Daca plecam de la 0 asteptari, riscul de a fi dezamagiti sau de a cadea in deziluzii este si el 0.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri