British Council lanseaza proiectul British Documentary (Documentare Britanice) ce include o serie de 12 filme documentare britanice, care vor fi prezentate saptamanal, in fiecare zi de luni, de la ora 19.00, in perioada 4 octombrie - 20 decembrie 2010, la Muzeul National al Taranului Roman Studioul Horia Bernea. Intrarea publicului la proiectiile documentarelor britanice este libera. Filmele sunt subtitrate in limba romana.

Comunicat de presa

Proiectul British Documentary (Documentare Britanice), initiat de British Council Romania in cadrul programului New Work New Audiences (Noi creatii, un nou public), este un proiect inedit, prezentat pentru prima oara in Romania, prin care British Council isi propune sa prezinte, unui public cat mai larg, creatii contemporane britanice si cu care doreste sa deschida o noua serie de proiecte culturale britanice..

Filmele incluse in seria British Documentary (Documentare Britanice) au fost premiate sau nominalizate pentru numeroase distinctii in cadrul festivalurilor internationale, printre care si Festivalul de Film Documentar Grierson, din Marea Britanie, la editiile din 2009 si 2008.

Tematica filmelor este extrem de diversa de la probleme sociale ale lumii contemporane la perioada razboiului rece si a anilor 60, de la titanicele particule ale atomului la neurochirurgie, de la manipulare media la crima artistica a secolului XX, de la viitorul sumbru al planetei, la farsa ca arma a activismului social si de mediu.

In cele douasprezece seri ale British documentary, publicului i se vor deschide tot atatea ferestre catre lumea in care traim, catre locuri si lucruri mai putin cunoscute, mai putin vizibile, mai putin aproape de noi, intr-un periplu printre realitatile de ieri, de azi si de maine, din Afganistan, Africa de Sud, India, Statele Unite ale Americii, Filipine sau de oriunde.

Proiectul British Documentary (Documentare Britanice) isi propune, pe langa prezentarea unor productii cinematografice de calitate, sa transmita, prin forta imaginii, cunoasterea unor lumi diferite, imaginea si cunoasterea fiind doua dintre primele puteri ale lumii de astazi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri