Nu trebuie sa fie noua, nu trebuie sa aiba coperte cartonate. Doneaza cartea draga copilariei tale si ajuta-ne sa dotam biblioteca unei scoli in care copiii nu au posibilitatea de a se bucura de lectura!

Comunicat de presa

Romani CRISS, cu sprijinul Carturesti, a lansat recent un episod pilot de colectare de carti pentru dotarea bibliotecii scolii nr. 125 din Bucuresti, unde invata multi copii afectati de saracie, majoritar romi. Actiunea face parte din campania "Doneaza o carte" si beneficiaza de sprijinul actritei Doinitei Oancea.

Nu trebuie sa fie noua, nu trebuie sa aiba coperte cartonate. Doneaza cartea draga copilariei tale si ajuta-ne sa dotam biblioteca unei scoli in care copiii nu au posibilitatea de a se bucura de lectura” - sub acest slogan, Romani CRISS, sustinut de Carturesti, continua campania „Doneaza o carte”, care are ca scop crearea sau completarea de biblioteci in scolile in care copiii nu au acces la carti si la beneficiile lecturii.

De la demararea campaniei, in aprilie 2009, si pana acum au fost stranse, cu ajutorul partenerilor organizatiei Romani CRISS, peste 6000 de carti care au ajuns in 5 scoli din Baia Mare, Reghin, Bucuresti, Rudeni, Ponorata si, mai departe, in mainile a peste 800 de copii. Pentru prima data, campania se adreseaza, datorita colaborarii cu libraria Carturesti, si publicului larg. Toata lumea este invitata sa doneze o carte pentru un copil, in locul special amenajat din Carturesti Verona. Beneficiari vor fi cei 300 de copii din clasele I-VIII de la scoala nr.125, o scoala de la periferia Bucurestilor, in care niciun proiect nu a fost derulat, pana acum, pentru sustinerea copiilor.

"Obiectivul acestui episod pilot este de colecta de la public carti pentru a asigura accesul la lectura pentru copiii defavorizati, cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani, care invata la scoala nr. 125. In functie de rezultate, speram sa putem continua aceasta actiune si la nivel local, pe termen mediu si chiar lung, pentru a facilita accesul la educatie si pentru copiii din alte scoli din tara", a declarat Magda Matache, director executiv Romani CRISS.

La eveniment au participat copii de la scoala beneficiara, care au spus invitatilor de ce este important pentru ei sa aiba o biblioteca a scolii si se bucure de accesul la lectura si la cunoastere. "Mi-as dori foarte mult sa avem la scoala o biblioteca in care sa fie carti cu povesti, frumos colorate, sa citim impreuna, toti colegii, si sa aflu o multime de lucruri noi despre oameni, despre lume. Cand ma fac mare vreau sa fiu invatatoare, sa-i invat pe toti copiii sa citeasca", a spus Ioana, eleva, in varsta de 10 ani.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri