Incepe eXplore Dance Festival!

12:09, 29 Septembrie 2010 publicat în Entertainment

eXplore dance festival, singurul festival de dans contemporan din Romania, se deschide cu spectacolul binecunoscutei companii belgiene Ultima Vez/ Wim Vandekeybus, Monkey Sandwich, prezentat in zilele de 1 & 2 octombrie de la orele 20.00 la Teatrul Odeon.

Nu pierdeti unul dintre evenimentele de exceptie ale toamnei la Bucuresti, un spectacol inedit, in care dansul si filmul fuzioneaza si de asemenea, urmariti evenimentele din cadrul unuia dintre cele mai interesante festivaluri din tara - eXplore Dance.

In Monkey Sandwich, Wim Vandekeybus nu se limiteaza la formate preconcepute. Piesele sale reprezinta o fuziune intre muzica, dans, teatru si film, iar de aceasta data focusul este pe cel din urma. La 21 de ani, Damien Chapelle se afla singur pe scena si interactioneaza cu personajele din film. Desi impactul emotional al imaginilor depaseste orice element anecdotic, spectacolul reprezinta povestea unui om care incearca sa faca bine, dar provoaca mult rau.

Citeste si:
Arta primăverii pe unghii: 30 de manichiuri superbe de primăvară,...
Arta primăverii pe unghii: 30...

Pentru Wim Vandekeybus acest spectacol reprezinta intr-o anumita masura intoarcerea la inceputurile carierei sale de fotograf. Cu toate acestea, evolutia pieselor sale merge in paralel cu investigarea noului potential al corpului. Cum se schimba corpul intr-un context specific? Cum poti reactiona daca singurii tai parteneri se afla pe un ecran?

Nascut in Belgia in 1963, regizor, coregraf, actor si fotograf, Vandekeybus si-a inceput cariera in 1985 intr-un spectacol al celebrului Jan Fabre, pentru a infiinta doi ani mai tirziu propria companie, Ultima Vez, care i-a adus ulterior si consacrarea pe scenele internationale. Prima sa piesa - What the Body Does Not Remember - a avut premiera in 1987 si, desi primita cu scepticism, i-a adus Bessie Award la New York, fiind creditata drept "o confruntare brutala intre dans si muzica: peisajul periculos, de confruntare din What the Body Does Not Remember". De atunci Wim Vandekeybus a creat aproape 20 de piese cu diverse distributii internationale si a realizat aproape tot atatea filme si productii video. Inca de la inceput muzica a reprezentat un stimul important in spectacolele sale. Intre colaboratorii sai se numara Peter Vermeersch, Thierry De Mey, David Byrne, Marc Ribot, Charo Calvo, Eavesdropper si David Eugene Edwards, care au compus muzica pentru cateva dintre creatiile sale.

Citeste si:
Open Call for Artists – Fusion Arts by Noblesse Group caută artiști
Open Call for Artists –...

ULTIMA VEZ/ WIM VANDEKEYBUS
MONKEY SANDWICH 01 & 02.10.2010 / TEATRUL ODEON / 20:00
[Pret bilete: intreg 21.20 lei; redus 12.72 lei]
Copilul nenascut se regaseste in oportunitatile pe care nu le-a avut niciodata.
Toata viata.

Coregrafia & scenografia: Wim Vandekeybus | Creat impreuna cu si interpretat de: Damien Chapelle | Asistenta si dramaturgie: Greet Van Poeck | Stilist: Isabelle Lhoas | Asistent: Frédérick Denis | Coordonare tehnica: Jitske Vandenbussche | Productie: Ultima Vez


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri