Cu ceva ani in urma eram microbista. Nu glumesc. Eram o microbista veritabila animata de energia de la Campionatul European de Fotbal din anul 2000. Am facut in acea vara o cronica foarte detaliata a meciurilor din Campionat din care reiesea multa-multa pasiune.

De ce ne place fotbalul?

foto: Eustaquio Santimano

Eram inca un copil si nu stiam prea multe. Mi s-a spus chiar si ca nu imi sta bine ca fata, sa imi placa fotbalul. Dar nu prea dadeam ascultare comentariilor rautacioase si le explicam ca urmaresc cu asa pasiune doar fotbalul de la marile evenimente si ca iubesc euforia care se naste in sufletul suporterilor si al sportivilor care vor sa isi depaseasca limitele. Ma pasiona ideea de sportivitate si de fair-play. Cu timpul… am uitat de fotbal si nici nu mi-am mai dorit sa devin jurnalist sportiv. Ba chiar, pot sa spun ca ii privesc cu un usor aer de… compasiune pe sarmanii infocati si ca la propriu, "ma uit ca la felul sapte" la un meci de fotbal si nu mai inteleg "de ce alearga 22 de barbati dupa o minge". I-a trebuit destul de putin acestui cliseu sa se instaleze in mine, nu? Poate si pentru ca trecand peste inocenta adolescentei, a inceput sa imi displaca teribil spiritul prea combativ si kitch-ul din jurul acestui “sport rege”, scandalurile…

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate

Astazi mi-am dat seama insa ca intr-adevar, noua femeilor ne place fotbalul din cu totul si cu totul alte motive si mi s-a facut chiar dor de perioada in care simteam palpitatii in timpul unui campionat de fotbal.
Scriitoarea americana Brooks Riley a scris un articol pentru site-ul de femei The Women on The Web, in care radiografiaza frumusetea fotbalului, asa cum numai noi femeile stim sa o percepem: “Frumusetea jocului nu este doar in dorinta de a castiga, dar mai ales in felul in care cele doua echipe interactioneaza. Toata lumea vrea sa vada niste goluri, insa un 0-0 nu este neaparat un timp pierdut - poate fi vorba despre un joc extraordinar, chiar daca este egalitate”

“Tot ce puteam sa vad la inceput erau 22 de barbati care aleargau in pantalonii lor scurti timp de 90 de minute si mai mult, obtinand foarte putin - un gol sau doua, sau chiar nici unul. Ce fel de joc este asta?, mi-am zis”, scrie Brooks Riley.

Caria dentară – ce este și cum se tratează Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău?

“Cand am incetat sa nu mai fiu plictisita sau fascinata de pantalonii scurti ai jucatorilor, am inceput sa deprind o intelegere napoleoniana a strategiilor in fotbal. Nu este cine stie ce. Vezi detaliile unui joc in maniera in care o floare isi desface petalele. Si curand a inceput sa imi placa. E cam greu sa eviti o Cupa Mondiala si de aceea o savurez in sufrageria mea. Nici un joc de pe pamant nu iti poate oferi atat de multa frumusete fizica, fie ca este vorba despre driblingurile maiestoase ale lui Ribery, Robben Messi sau Cristiano Ronaldo, sau despre felul in care o minge lovita de la 30 de metri si care pare o ratare sigura, reuseste prin cine stie ce curba sa intre intr-un colt imposibil al portii. Sau felul in care un jucator se arunca in aer pentru a lovi mingea cu capul. Uitati-va doar la reluari ca sa vedeti cat de multa magie este in acest joc”. Mai departe, autoarea articolului face niste observatii foarte fine, ca ale oricarui om pasionat de ceva si ne spune ca in fotbal, conteaza foarte tare si decizia arbitrului care poate cu foarte mare usurinta sa intoarca soarta unui meci, prin greselile pe care le face. "Niciun joc din lume nu poate sa dea atatea palpitatii", considera Riley. Si cred ca are dreptate autoarea acestui articol. Nu este drept ca noi femeile sa ne lasam excluse, sau sa ne autoexcludem din aceasta cultura a celui mai iubit sport.

Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri