Vine o zi cand nu mai poti ierta... Relatii tensionate intre copii si parinti, drame necrutatoare de familie, vinovatii vechi care duc la rupturi sentimentale ireparabile. "Greseli de neiertat" porneste de la cateva intrebari importante: ce ramane in urma acestor contorsiuni? Cum poti supravietui provocarilor existentiale si cum poti sa traiesti cu sentimentul ca ai gresit?

Vine o zi cand nu mai poti ierta...

Relatii tensionate intre copii si parinti, drame necrutatoare de familie, vinovatii vechi care duc la rupturi sentimentale ireparabile. Romanul din 2009 al scriitorului francez Philippe Djian (nascut in 1949), "Greseli de neiertat", porneste de la cateva intrebari importante: ce ramane in urma acestor contorsiuni? Cum poti supravietui provocarilor existentiale si cum poti sa traiesti cu sentimentul ca ai gresit?

Citeste si:
'Când ni se întunecă sufletul, trebuie să-i aprindem o lumină.'...
\'Când ni se întunecă...

Personajul principal al cartii este un scriitor care are sansa sa se salveze prin scris. Retraieste intamplarile, reordoneaza piesele unui puzzle existential dramatic. intelegerea reactiilor celor apropiati lui este primul pas pe care-l face ca sa mearga mai departe. Iertarea ar trebui sa-i urmeze, dar la ea nu e deloc usor de ajuns…

Acest scriitor de succes este Francis, un lovit de viata in mod crunt. Sotia si una dintre cele doua fiice ale sale au murit intr-un accident tragic, chiar in fata lui. Acum are 60 de ani, locuieste in Belgia, nu a mai scris de mult si a incercat sa-si refaca viata, casatorindu-se a doua oara. Dar iata ca Alice, cealalta fiica a lui, la care tine mai mult decat la orice, dispare brusc, daramand acest echilibru fragil.
in universul spiritual pe care si-l construieste pentru a nu se prabusi, Francis va descoperi o lume in care iertarea nu-si afla locul.

Un thriller literar care prilejuieste, de fapt, o meditatie tulburatoare asupra relatiilor de familie, tradarilor si impacarilor.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

«O culme a talentului lui Philippe Djian, care intra in pielea sexagenarului egocentric si infantil, irezistibil dar, in acelasi timp, de neinteles si care face din acest personaj centrul de greutate al unui roman meditativ cu ampla miza estetica si etica: aceea de a exprima greutatile meseriei de a trai si a iubi.» Télérama

Philippe Djian (nascut la Paris in 1949) este un autor francez extrem de popular, de origine armeana. A absolvit cursurile scolii Superioare de Jurnalism din Paris. Dupa o perioada de rataciri si joburi rebele, a publicat volumul de povestiri 50 contre 1 (1981), apoi romanele Bleu comme l'enfer (1982) si Zone érogene (1984, aparut in Romania la Editura Pandora M cu titlul Zona erogena). si-a castigat faima cu romanul 37°2 le matin (1985), dupa care s-a facut celebrul film Betty Blue (1986). A mai scris: Maudit Manege (1986), Echine (1988), Crocodiles (1989), Lent dehors (1991), Sotos (1993), Assassins (1994), Ça c'est un baiser (2002), Frictions (2003), Impuretés (2005), Incidences (2010) etc.

Autor roman: Philippe Djian; Traducere de: Irina Mavrodin

Carte aparuta la editura Trei


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri