William Shakespeare este un reper important pentru literatura universala si un simbol al Marii Britanii. Se implinesc 394 de ani de la trecerea in nefiinta a lui William Shakespeare. British Council marcheaza viata si opera lui Shakespeare prin promotii si surprize in bibliotecile sale din Bucuresti, Cluj si Iasi

Astazi, 23 aprilie 2010, se implinesc 394 de ani de la trecerea in nefiinta a lui William Shakespeare. British Council marcheaza viata si opera lui Shakespeare prin promotii si surprize in bibliotecile sale din Bucuresti, Cluj si Iasi, dar si prin sprijinul acordat evenimentului Hamlet fata in fata cu Hamlet, ce va avea loc la Craiova, in data de 30 aprilie, in cadrul celei de-a saptea editii a Festivalului International Shakespeare.

La Craiova, in cadrul Festivalului International Shakespeare, evenimentul Hamlet fata in fata cu Hamlet va reuni doi mari interpreti ai rolului Hamlet, actorii Michael PENNINGTON si Ion CARAMITRU, intr-un schimb de impresii, aminitiri si replici hamletiene.

William Shakespeare este considerat ca fiind cel mai important scriitor de limba engleza si cel mai de succes dramaturg din lume. Deseori, este numit poetul national al Angliei sau Bardul de la Avon. De-a lungul vietii sale, intre 1564 si 1616, a scris 38 de piese de teatru, 154 de sonete, doua poeme in proza si alte poeme. Scrierile lui au fost traduse in majoritatea limbilor din lume, iar piesele lui de teatru sunt puse in scena mai des decat cele ale oricarui alt dramaturg.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill

William Shakespeare este un reper important pentru literatura universala si un simbol al Marii Britanii. Ne dorim sa marcam importanta datei de 23 aprilie si in calendarele romanilor, Ziua Internationala Shakespeare fiind sarbatorita pe intreg mapamondul. De asemenea, consideram ca este important ca generatia tanara sa pastreze contactul cu literatura clasica de aceea ne dorim sa o facem cat mai accesibila, declara Luise Vuiu, Head Strategic Partnerships and Marketing, despre initiativa British Council.

Viata si opera lui Shakespeare sunt sarbatorite in toata lumea pe 23 aprilie, ca semn de recunoastere a valorii scrierilor sale si a contributiei sale la literatura universala. British Council sarbatoreste anul acesta Ziua lui Shakespeare prin aducerea numelui sau pe buzele cat mai multor persoane. Abonatii bibliotecii @British din Bucuresti au acces la peste 150 de volume cu si despre opera si viata lui Shakespeare. De asemenea, bibliotecile British Council din Cluj si Iasi pun la dispozitia abonatilor lor vaste colectii din opera lui William Shakespeare.

Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă)

British Council indeamna pasionatii de lectura din Bucuresti, Cluj si Iasi sa redescopere universul dramaturgiei clasice britanice printr-o oferta speciala: in ziua de 23 aprilie, abonamentele la biblioteca vor putea fi cumparate la jumatate de pret. Promotia este valabila pentru toate tipurile de abonamente si extra-optiuni, pretul intreg al unui abonament fiind cuprins intre 50 si 140 de lei la biblioteca @British din Bucuresti, intre 30 si 90 lei la biblioteca British Council din Cluj si intre 50 si 100 lei la biblioteca British Council din Iasi. Pe langa acesta oferta promotionala, fiecare centru British Council isi va intampina vineri clientii cu surprize menite sa le aminteasca acestora de Epoca de Aur a Angliei, era elisabetana.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri