Se pare că e o modă să produci vin, un mod de a demonstra că poți crea ceva, pornind de la pământ și un butuc de viță de vie.

CP

Sunt numeroase staruri care s-au orientat spre producția de vin: Sting, Depardieu, Pierre Richard, Tigana, Iniesta, Francis Ford Copolla, Angelina Jolie & Brad Pitt şi alţii. Au ales terroir-ul, au angajat consultanți de prestigiu și și-au urmat visul, de multe ori încununat de succes.

Domeniul Bogdan, primul producător de vin din România care practică viticultură biodinamică, s-a născut din visul fondatorului companiei, Bogdan Mihalcea, de a crea vinuri naturale de excepție.

Viile au fost plantate în anul 2011, pe 154 ha situate în Dobrogea, în cunoscuta podgorie Murfatlar D.O.C., în apropiere de satul Peștera - zonă cu tradiție în cultivarea strugurilor încă din antichitate.

Respectând principiul că un vin foarte bun provine numai din struguri de foarte bună calitate, pasionatul antreprenor a decis să cultive întreaga suprafață după principiile agriculturii biodinamice – știința forțelor de viață, sistemul de cultură cu cea mai accentuată abordare holistică. Astfel a luat ființă prima fermă viticolă biodinamică din România, iar Domeniul Bogdan a obținut în anul 2016 „Certificarea de Ecologic”, din partea Austria Bio Garantie, organism de Inspecție și Certificare activ încă din 1994. În prezent, certificarea este garantată de Ecocert, iar începând cu anul 2022 Domeniul Bogdan este în curs de certificare Demeter.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi foc? TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES COLABOREAZĂ PENTRU O COLECȚIE VIZÂND UN VIITOR MAI BUN CU CLASSICS REBORN PENTRU PRIMĂVARA 2023

Echipa s-a întregit, prin cooptarea „antrenorului viticultorilor”, Philippe Cambie, oenologul anului 2010, conform prestigiosului critic Robert Parker. Acesta i-a atribuit lui Cambie de 15 ori scorul de 100/100 puncte pentru vinurile create sub „bagheta” sa.

Din această colaborare a rezultat o gamă de excepție, numită Primordial, despre care cel care a semnat eticheta, acum regretatul Philippe Cambie, declara: “Eu cred că vinul trebuie să fie expresia propriului terroir: soarele, vântul, ploaia, pământul, oamenii, dar şi istorie, cultura şi povestea unui popor. Aşa s-a nascut Primordial. În sticla aceasta veţi descoperi o lume fascinantă, cu o tradiţie de mii de ani, din vestita zonă a Dobrogei.“

Calitatea deosebită a vinurilor a fost recunoscută internațional în cadrul unora dintre cele mai importante manifestări din domeniu: Millesime Bio, Chardonnay du Monde, Premiile Internaționale Decanter, Concursul Internațional de la Bruxelles, The organic Masters.

Un nou spectacol legendar marca Lord of the Dance la Sala Palatului din București TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

În prezent, dr. Leonello Anello este girantul certificării „I vini biodinamici” al Domeniului Bogdan. El este membru fondator al secției Toscana și inspector de certificare al Asociației Demeter Italia și membru asociat al Societății Italiene pentru Științele Solului și al International Union of Soil Sciences.

Sistemele de certificare biodinamică sunt private și în concurență, dar pe lângă obținerea clasificării reglementate la nivel comunitar și internațional de apartenență la regimul agricol organic (certificarea organic sau bio), în cazul “vinurilor biodinamice®” există și evaluarea organoleptică. Aceasta certifică și faptul că vinul este corect echilibrat și bun.

Respectând viața în toate formele sale și integrând agricultura biodinamică cu cele mai noi tehnologii de producere a vinului, Domeniul Bogdan și-a atins scopul: producerea unor vinuri de excepţie.

Cele mai încurajatoare citate despre succes Dicționar de vise: Ce înseamnă când visezi șobolani? Leagăn pentru toată copilăria

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri