Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema

Filmat în mare parte în seducătoarele peisaje montane din Valle d'Aosta (Italia) și acoperind aproximativ patru decenii de prietenie între doi tineri ce devin adulți, Cei opt munți este o adaptare după cartea cu același titlu scrisă de Paolo Cognetti, câștigător al Premiului Strega, tradusă și publicată de Polirom.

Comunicat de presă

Cei opt munți/ Le otto montagne, de Felix Van Groeningen și Charlotte Vandermeersch, filmul care a impresionat și câștigat la Cannes 2022 Premiul Juriului, ajunge în cinematografele din România din 24 martie, distribuit de Independența Film. Filmat în mare parte în seducătoarele peisaje montane din Valle d'Aosta (Italia) și acoperind aproximativ patru decenii de prietenie între doi tineri ce devin adulți, Cei opt munți este o adaptare după cartea cu același titlu scrisă de Paolo Cognetti, câștigător al Premiului Strega, tradusă și publicată de Polirom.

Cu Alessandro Borghi (Suburra) și Luca Marinelli (Martin Eden) în rolurile principale, Cei opt munți spune o poveste emoționantă despre prietenia dintre doi copii ce devin bărbați, în timp ce încearcă să șteargă urmele pe care părinții le-au lăsat asupra vieților lor. Sunt Pietro și Bruno. Unul aparține orașului, celălalt este ultimul copil dintr-un sat de munte. De-a lungul anilor, viața îi va duce ba departe, ba aproape unul de celălalt, dar nu va distruge prietenia lor, rămânând uniți de pasiunea pentru munți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Dezvoltarea armonioasă la copii: ce jocuri sunt potrivite?

Cei opt munți a fost descris de publicația americană Variety „o poveste emoționantă, întinsă, epică și intimă despre prietenia la înălțime”, în timp ce publicația britanică The Guardian, care cataloghează filmul drept „bogat, frumos și inexplicabil de trist” spune că este „o meditație asupra capacității noastre de a iubi”.

Despre cum a decurs lucrul la Cei opt munți alături de Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch spune: „Suntem prieteni, iubiți, parteneri și părinți; avem un fiu împreună. Lucrul împreună la acest film ne-a permis să explorăm procesele prin care au trecut protagoniștii noștri, maturizarea, găsirea și pierderea prieteniei, tăierea legăturilor cu familia, reconectarea, iertarea, acceptarea alegerilor celuilalt, înfruntarea morții sau predarea în fața naturii și vieții. Am vrut să facem un film epic, povestit în gesturi minuscule. O odă a fragilității și puterii fiecărei ființe vii, fie că este o ființă umană, un animal, o plantă sau un munte.”

Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! Cand copilul este nepoliticos sau lipsit de respect – sfaturi pentru parinti Smiley se mută în America. Adevăratul motiv pentru care părăsește România

Cei opt munți/ Le otto montagne are premiera în cinematografele din România pe 24 martie, distribuit de Indepedența Film. Programul proiecțiilor aici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri