Papa Francisc a condamnat violența împotriva femeilor: "Este aproape satanică..."

20 Decembrie 2021 publicat în Entertainment 34 share-uri

Papa Francisc a vorbit într-o emisiune despre violența domestică asupra femeilor și cum acest lucru este de-a dreptul umilitor și de netolerat. Suveranul a îndemnat femeile să ceară ajutor și să nu rămână în astfel de situații care par fără de ieșire.

Papa Francisc a fost invitat duminică seară într-o emisiune din Italia, acolo unde a avut o intervenție dură, spunând clar că actele de violență asupra femeilor sunt aproape satanice și nu există scuze în ceea ce privește violența domestică.

Suveranul Pontif a vorbit cu patru femei care au fost abuzate și care au fost victime ale violenței domestice.

"Numărul de femei care sunt bătute şi abuzate în casele lor, chiar de soţii lor, este foarte, foarte mare. Problema este că, din punctul meu de vedere, este aproape satanic pentru că se profită de o persoană care nu se poate apăra, care nu poate decât să încerce să blocheze loviturile. Este umilitor. Foarte umilitor." a declarat Suveranul Pontif.

De la începutul pandemiei, Papa Francisc a vorbit de mai multe ori despre actele de violență la care sunt supuse femeile, fenomen ce s-a accentuat după ce victimele au fost obligate să rămână izolate în casă cu agresorii lor.

Mai mult, anul trecut, Suveranul Pontif a tranformat o clădire din apropierea Pieței Sfântul Petru din Vatican într-un centru pentru persoanele fără adăpost și pentru victimele violenței.


Pasiunile mele eterne sunt scrisul, cititul și comunicarea. Îmi place să mă exprim prin scris la fel de mult cum îmi place să am o discuție reală, autentică cu cineva. Mă bazez pe emoții în orice domeniu aș activa și cred...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri