De la studiourile 20th Century și vizionarul regizor Ridley Scott vine noua producție „The Last Duel / Ultimul duel”, o poveste captivantă despre trădare și răzbunare, a cărei acțiune are loc în Franța secolului al XIV-lea.

„Una dintre primele mari surprize pentru mine a fost că ceea ce istoricii spun de secole, și anume că Marguerite s-a înșelat sau chiar că a mințit, nu mi s-a părut a fi adevărat”, mai spune el.

Autorul a făcut numeroase excursii în Normandia, unde a vizitat castelul în care locuia familia lui Jean de Carrouges, palatul regal și Saint-Martin des Champs (vechea mănăstire modernizată pentru a găzdui duelul în sine). Jager a putut chiar să vadă și înregistrarea originală, scrisă de mână, a mărturiei legale, care, datorită pergamentului robust folosit în secolul al XIV-lea, a fost foarte bine conservată și este lizibilă.

„Acest duel este amintit ca o veche tragedie de familie”, spune Jager. „Este ca o parte a istoriei regiunii Normandia, o parte a vieții de acolo. Au festivaluri în care pasionații de scrimă recreează duelul. Oamenii de acolo trăiesc aproape de istorie și sunt fascinați de ea. ”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Cartea lui Jager a fost lăudată pentru descrierile sale incredibil de detaliate și a atras atenția lui Matt Damon, care i-a văzut imediat potențialul cinematografic și l-a și văzut pe Ridley Scott preluând cârma unui viitor film. Scott este un cineast venerat care a realizat zeci de producții apreciate de critici, filme care continuă să emoționeze și astăzi.

Cu Scott în echipă ca regizor, Damon a petrecut următoarele luni vorbind cu scenariști, dar în cele din urmă, au decis să abordeze singuri povestea. „Știam că este o poveste incredibilă, întrebarea era cum să o spunem într-un mod care ar fi cu adevărat interesant pe marele ecran”, spune Matt Damon. „Și atunci am venit cu ideea de perspective, unde avem două treimi dintr-un film cu acești doi bărbați doar pentru a descoperi că această femeie este de fapt eroul întregii povești. ”

SINOPSIS:

Filmul „The Last Duel / Ultimul duel”, bazat pe evenimente reale, analizează ipotezele cunoscute despre ultimul duel consimțit din Franța între Jean de Carrouges și Jacques Le Gris, doi prieteni care devin aprigi rivali.

Carrouges e un cavaler respectat, reputat pentru curajul și priceperea pe câmpul de luptă. Le Gris este un nobil normand, faimos pentru inteligența și elocvența sa. Soția lui Carrouges, Marguerite, acuză că a fost agresată de Le Gris, acuzație pe acesta o neagă; ea insistă să facă publice detalii despre presupusa agresiune, ceea ce este văzut ca un act extrem de curaj și, totodată, de sfidare, care îi pune viața în pericol. Așa se ajunge la duel, o soluție crudă care le pune tuturor viața în mâinile Domnului.

Matt Damon și Ben Affleck sunt din nou scenariști, după 25 de ani de la premiatul “Good Will Hunting”.

Regizat de Ridley Scott, cu Matt Damon, Jodie Comer, Ben Affleck și Adam Driver în rolurile cheie, „The Last Duel / Ultimul duel” este distribuit în România de Forum Film și are premiera în data de 15 octombrie 2021 în format 2D, subtitrat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri