De la studiourile 20th Century și vizionarul regizor Ridley Scott vine noua producție „The Last Duel / Ultimul duel”, o poveste captivantă despre trădare și răzbunare, a cărei acțiune are loc în Franța secolului al XIV-lea.

Comunicat de presă

Bazat pe evenimente reale, filmul redă epopeea istorică și dezvăluie ipotezele care au stat la baza ultimului duel sancționat de Franța dintre Jean de Carrouges și Jacques Le Gris, doi prieteni care in timp au devenit rivali.

„The Last Duel / Ultimul duel” îi are în distribuție pe Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer, Ben Affleck. Filmul este regizat de Ridley Scott, scenariul fiind semnat de Nicole Holofcener, Ben Affleck și Matt Damon după cartea lui Eric Jager.

O poveste veche de secole

Franța anului 1386, o perioadă marcată de violență în care se resimt din plin efectele Războiului De O Sută de Ani cu Anglia. Jean de Carrouges (Matt Damon) este un cavaler respectat din Normandia, născut nobil și cunoscut pentru vitejia și priceperea sa pe câmpul de luptă. Prietenul său, Jacques Le Gris (Adam Driver), fiul unui cavaler normand, este un curtean a cărui inteligență și elocvență îl fac unul dintre cei mai admirați oameni de la curte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România trece la ora de vară 2023. Cum se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine

Când contele Pierre d’Alençon (Ben Affleck), vărul regelui și baron la Curtea din Argentan, îi ia partea lui Le Gris într-o dispută asupra unei proprietăți, statutul lui Le Gris începe să crească, spre disperarea lui Carrouges. Relația dintre cei doi vechi amici continuă să se înrăutățească atunci când Pierre d’Alençon îl promovează pe Le Gris peste Carrouges și îl plasează pe Le Gris să se ocupe de afacerile sale. În plus, narcisismul și comportamentul nesăbuit al lui Carrouges îl fac să fie expulzat de la curte.

Carrouges continuă să își facă de cap, în ciuda nedreptății, căsătorindu-se cu Marguerite (Jodie Comer), fiica frumoasă, inteligentă și puternică a Sir Robert de Thibouville (Nathaniel Parker), care îi aduce o zestre destul de importantă.

Editura Publisol lansează volumul II din seria „Carol al II-lea - Între datorie și pasiune. Însemnări zilnice (1904-1951)” Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile Împreună în arte și simțiri

Un an mai târziu, Carrouges își prezintă soția lui Le Gris, acum mai fermecător și mai arogant ca niciodată, iar cei doi bărbați sunt de acord să lase în urmă neînțelegerile dintre ei. Acum Carrouges continuă să lupte pentru țara sa, întorcându-se acasă după o înfrângere deosebit de dureroasă pentru a descoperi că Marguerite a fost agresată violent de Le Gris, care, însă neagă acuzația.

Marguerite refuză să rămână tăcută, își acuză public atacatorul, un act de vitejie și sfidare care îi pune viața în pericol. Carrouges duce problema în fața Curții de la Argentan, dar, după ce ascultă ambele părți, Pierre d’Alençon este din nou de partea lui Le Gris.

Carrouges călătorește apoi la Palatul de Justiție din Paris pentru a face apel la verdict, unde regele Carol al VI-lea (Alex Lawther) este de acord cu un proces prin luptă, un duel istovitor până la moarte, care pune soarta tuturor celor trei în mâinile lui Dumnezeu.

Cei opt munți, o poveste emoționantă și intimă despre prietenie și munte, care a câștigat Premiul Juriului la Cannes, din 24 martie la cinema Cea mai nouă colecție Reserved aduce primăvara în garderoba ta Club Originals- campania prin care adidas celebrează creativitatea noilor generații

O dramă cinematografică și provocatoare, gândită din trei perspective distincte, „The Last Duel / Ultimul duel” explorează puterea omniprezentă a bărbaților, fragilitatea dreptății și puterea și curajul unei femei dispuse să lupte în slujba adevărului.

O istorie adevărată

Filmul „The Last Duel / Ultimul duel” este inspirat din cartea Eric Jager, apărută în 2004, cu titlul „Ultimul duel: o adevărată poveste despre crimă, scandal și proces în Franța medievală”. Cartea redă o poveste adevărată bazată pe materiale istorice despre un duel legendar până la moarte, ultimul de acest fel înregistrat oficial.

În Franța secolului al XIV-lea, o vreme în care eticheta, aspirațiile sociale și dreptatea erau bazate pe codurile cavaleriei, consecințele pentru sfidarea instituțiilor vremii - Biserica, nobilimea de la curte, un rege adolescent - puteau fi dintre cele mai severe. Pentru o femeie care naviga aceste vremuri violente și care nu avea o poziție legală fără sprijinul soțului ei, miza era chiar mai mare.

Femeile din România nu au timp pentru ele. Grija și timpul sunt întotdeauna îndreptate către familie, copii, părinți, dar niciodată către nevoile lor. Alimentația și somnul sunt aspectele cu cel mai mare impact asupra calității vieții românilor, conform celui mai recent studiu CIPRA adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Jager s-a documentat timp de 10 ani pentru a scrie cartea, iar cercetarea lui a însemnat traduceri și examinare a înregistrărilor istorice vechi de secole - totul, de la cronici, înregistrări juridice și acte de proprietate, la chitanțe militare, planuri arhitecturale și hărți istorice. „Am găsit câteva documente care conțin erori sau omisiuni. De asemenea, am găsit documente care fie au fost complet trecute cu vederea sau au fost menționate doar în locuri obscure și care nu păreau să fie o parte din ceea ce știau istoricii despre caz”, spune Jager.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri