Expozitia tuturor proiectelor inscrise in concursul pentru fatada imaginara a Casei Poporului este acum deschisa publicului. Toti cetatenii care trec prin pasajul subteran al Pietei Universitatii vor putea descoperi aceste remarcabile propuneri pentru o noua infatisare a acestei cladiri. Expozitia va fi deschisa publicului pana pe 7 Decembrie 2009.

Exponent al unui anumit context ideologic si posesor al unei anumite formatii intelectuale, a facut si el ce a putut. La fel si arhitectii care l-au ajutat. Acum ca s-a dus, le-a ramas succesorilor misiunea de a-i continua opera, lucru pe care pana acuma si-l asuma cu jumatate de masura.

Propunem, prin urmare, celor in masura sa inteleaga adevarata maretie a unui conducator care ne-a scos din anonimatul istoriei si ne-a asigurat, construind ceva foarte mare, ceva turisti, sa puna mana si sa-i continue opera asa cum se cuvine. Si, avand in vedere ca e criza si nici poporul nu mai e dispus la sacrificii ca alta data, le sugeram sa ia drept model stilul inca de a construi piramide noi peste piramide mai vechi, ca sa nu munceasca prea mult.

Astfel, Casa Poporului si intreaga ei incarcatura ideologico-istorica ar putea fi imbracata in haina vremurilor celor noi, obtinand cu un efort mai mic un monument si mai mare si mult mai actual ca forma si expresie. Am redeveni astfel numarul unul la cladiri in lume, am fi avangardisti arhitectural si, deci, mandri. Eu zic ca merita, multumim DuPont ca ai inventat materialele care fac posibil acest lucru.
Transmitem pe aceasta cale asigurari d-nei arhitect Anca Petrescu ca valoarea casei pe care si-o asuma in mod - zic unii - nelegitim, nu va scadea, dimpotriva, iar largile zone vitrate vor permite amatorilor de horror arhitectural consultarea modelului initial.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

Casele Poporului, arh. Catrinel Panaite – o abordare frusta a populismului contradictoriu al Palatului, o propunere de a reda Poporului o cladire care îi apartine doar cu numele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri