Machiajul de film, arta care spune povești: 26 de transformări incredibile, create cu ajutorul make-up-ului profesionist

12:04, 20 Aprilie 2021 publicat în Entertainment 11 share-uri

Ne fascinează machiajul de film, de teatru, de scenă sau de spectacol fiindcă este extrem de versatil și cu ajutorul lui poți crea nu doar un personaj, ci o întreagă poveste.

Cuvântul potrivit pentru machiajul profesionist din filme este… TRANSFORMARE căci, da, un astfel de machiaj asta face, transformă și metamorfozează. Dincolo de talentul actorului care dă viață personajului sau, se află și multă creativitate și muncă (uneori chiar de ore întregi) din partea artiștilor în make up și a hairstyliștilor. Acestora li se adaugă, evident, ținutele speciale și accesoriile care vin să întregească și să încadreze povestea în timpul și spațiul potrivit.

Efortul, migala, răbdarea și inventivitatea de care dau dovadă artiștii profesioniști în a crea caractere fantasy sau SF și machiaje cu efecte speciale merită aplauze îndelungate căci sunt impresionante și deseori conduc chiar către succesul unui film. Aceștia sunt la rândul lor niște mici vrăjitori care dau naștere unor look-uri cameleonice sau caractere care ne rămân în minte o viață întreagă: dramatice, gotice, horror, de basm, futuriste, de Halloween etc. Creează iluzii, efecte, se joacă cu umbrele, formele și culorile, adaugă accesorii și diverse elemente peste baze, construiesc, lipesc, sudează, pictează, cunosc foarte bine liniile pielii și ale fetei, fac face painting și body painting, creează și iar creează. Sunt niște artiști complecși și deplini, ar merita la rândul lor un Oscar.

Citeste si:
Noua colectie BLISSFUL GREEN: Primește natura în viața ta!
Noua colectie BLISSFUL GREEN:...

Poți fi o regină impunătoare din trecut, o crăiasa a iernii, un elf simpatic, un personaj futurist, te poți afla chiar aici, pe meleagurile europene și apoi fix în Orient… te poți plimba cu ajutorul întregului look creat de o echipă de profesioniști în orice punct de pe axa timp –spațiu – loc, oriunde te îndeamnă imaginația. Recuzita experților în machiaj de film este la fel de impresionantă, aceștia apelând uneori și la proteze faciale.

Dacă veți da scroll down, veți găsi câteva astfel de transformări incredibile realizate cu ajutorul machiajului profesionist. Dacă sunteți iubitori ai filmelor și efectelor speciale din ele, cu siguranță vă vor trezi atenția look-urile de mai jos:

Citeste si:
Top Atracții Turistice din Makadi Bay
Top Atracții Turistice din...
Foto: De la VladislavNice /Shutterstock

Foto: De la VladislavNice /Shutterstock

Foto: De la Marcin Sylwia Ciesielski /Shutterstock

Foto: De la Gromovataya /Shutterstock

Foto: De la VladislavNice /Shutterstock

Foto: De la Raisa Kanareva /Shutterstock

Foto: De la Mukanoff /Shutterstock

Foto: De la Shumskaya Tatiana /Shutterstock

Foto: De la Kiselev Andrey Valerevich /Shutterstock

Foto: De la VladislavNice /Shutterstock

Foto: De la VladislavNice /Shutterstock

Foto: De la andgolubev /Shutterstock

Foto: De la Milton Buzon /Shutterstock

Foto: De la VladislavNice /Shutterstock

Foto: De la Chetty Thomas /Shutterstock

Foto: De la korabkova /Shutterstock

Foto: De la sivilla /Shutterstock

Foto: De la Kozlik /Shutterstock

Foto: De la VladislavNice /Shutterstock

Foto: De la Olena Zaskochenko /Shutterstock

Foto: De la irinaneva /Shutterstock

Foto: De la Jaroslav Monchak /Shutterstock

Foto: De la Nejron Photo /Shutterstock

Foto: De la Kiselev Andrey Valerevich /Shutterstock

Foto: De la iordani /Shutterstock

Foto: De la Raisa Kanareva /Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri