Expozitia de pictura in ulei cuprinde lucrari de dimensiuni medii si mari, realizate de artist in ultimii 3 ani, care vad pentru prima oara lumina calda a ceainariei. Expozitia se doreste o propunere indrazneata la reflectie asupra conditiei strainului

Sala de Lectura s-a redeschis la 15 septembrie cu un decor nou, special pentru aceasta stagiune. Si pentru ca ne dorim sa aducem in lumina tineri artisti, Sala de Lectura este locul ideal pentru expozitia de pictura Fragmente din episoadele Urmatoare a tanarului pictor Gabriel Balasa, absolvent al Facultatii de Arte Decorative si Design din cadrul Universitatii Nationale De Arta Bucuresti.

Sala de Lectura gazduieste expozitia "Fragmente din Episoadele Urmatoare" al carei vernisaj are loc pe data de 15 octombrie, de la ora 19:00. In deschidere ne bucuram de prezenta criticului si artistului Lisandru Neamtu si Prof. Dr. Univ. Marilena Preda Sanc, din cadrul Universitatii de Arta Bucuresti, moment continuat cu poeme recitate de Iulian Tanase. Seara vernisajului se incheie cu un recital de muzica veche traditionala europeana cu grupul TRUVERII, din care face parte si autorul lucrarilor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Amnezia infantila – de ce nu ne amintim primii ani de viata? Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele

Expozitia de pictura in ulei cuprinde lucrari de dimensiuni medii si mari, realizate de artist in ultimii 3 ani, care vad pentru prima oara lumina calda a ceainariei. Expozitia se doreste o propunere indrazneata la reflectie asupra conditiei strainului. Pentru cei pasionati de arta, iata o cronica semnata Ovidiu Eden:

" Demersul sau pictural se revendica pe de o parte de la arta primitiva antica, magica si de la pictura care s-a inspirat din aceasta si pe care au reluat-o divers pictorii suprarealisti (cu o slabiciune mai mare pentru Klee Si Brauner). Pe de alta parte el are ca sursa abstractia gestualista si de atmosfera, color field painting. Elementele sintactice, ingredientele pe care Gabriel Balasa le manipuleaza constient sunt: locul, formatul, tusa si textura, campul de culoare (cadrul atmosferic), personajul/personajele cu accesoriile lor, elemente decorative, compozitia".

"El cauta sa creeze cadrul (potrivit, care sa potenteze si sa primeasca) personajelor primitive, pe care le reinvie, iar impreuna sa alcatuiasca o lume poetica, a povestii. [...] Personajele sale care descind din imaginarul antic, pagan, desenate frust, sunt incarcate de sensul moral al basmului dar poarta dimensiunea magica, straina si provocatoare. Strainul, s-a zis, este cel care provoaca, Si cel care ne provoaca judecata. Teama sa este de a nu fi tratat ca un fals strain".

Asa cum v-ati obisnuit deja, in atmosfera prietenoasa din Sala de Lectura, nu vor intarzia sa apara ceaiul aromat si prajiturelele de casa, vedetele noastre ce defileaza intr-un decor nou, in aceasta stagiune. Expozitia ne incanta cu prezenta pana pe 12 noiembrie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri