Capitala implineste anul acesta venerabila varsta de550 de ani. Ne vedem pe strazile Bucurestiului in Piata Constitutiei, Parcurile Herastrau, Cismigiu, Tineretului si Carol, in Piata George Enescu, in Centrul Istoric (pe strada Carada), dar si pe traseu la muzeele si teatrele care isi vor tine portile deschise expozitii si spectacole gratuite pentru iubitorii de frumos.

Capitala implineste anul acesta venerabila varsta de…550 de ani. Prima referire la orasul Bucuresti a fost facuta la 20 septembrie 1459, intr-un document prin care domnitorul Vlad Tepes confirma o donatie facuta unor mici feudali. De atunci si pana astazi, Bucurestiul a evoluat permanent ca primul centru politic, economic, financiar-bancar, comercial,cultural-stiintific, de invatamant, de transport, informational, sportiv si turistic al tarii.

Primaria Capitalei va invita sa sarbatorim impreuna acest eveniment, timp de o saptamana, intre 12 si 20 septembrie!

Ne vedem pe strazile Bucurestiului in Piata Constitutiei, Parcurile Herastrau, Cismigiu, Tineretului si Carol, in Piata George Enescu, in Centrul Istoric (pe strada Carada), dar si pe traseu la muzeele si teatrele care isi vor tine portile deschise expozitii si spectacole gratuite pentru iubitorii de frumos.

Zilele Bucurestiului sunt un eveniment maraton sustinut mai ales cu forte proprii. Primaria Municipiului Bucuresti a dorit implicarea la maximum - si in limitele bugetare aferente unui an criza - a tuturor institutiilor culturale aflate in subordine, in asa fel incat bucurestenii sa se poata bucura gratuit, o saptamana intreaga, de activitatea acestor institutii.

Pe 12 septembrie, luati-va copiii de mana si veniti, de la ora 10:00 in Parcul Herastrau. Acolo incepe Carnavalul Copiilor, care va avea loc in fiecare zi pina orele 16:00.

Tot din 12 septembrie, muzeele bucurestene isi deschid portile gratuit pentru publicul iubitor de arta si istorie.

* Muzeul Literaturii Romane gazduieste o expozitie de pictura si grafica, Galeria Municipiului Bucuresti va prezinta o expozitie de pictura, decoratiuni interioare si arta fotografica,
* Muzeul Taranului Roman va adaposti (luni, 14 septembrie, de la orele 20:00) Gala Filmului - Bucurestiul Interzis,
* Muzeul Municipiului Bucuresti organizeaza (pe 17 septembrie), in colaborare cu Ministerul Administratiei si Internelor, simpozionul cu tema "550 de ani de la atestarea documentara a orasului Bucuresti",
* Si tot MMB organizeaza (pe 18 septembrie), in Parcul Herastrau, lansarea colitei filatelice aniversare "Bucuresti 550"
* Expozitia "Ctitorii ale domnitorilor romani in Cetatea de Scaun a Bucurestilor" va asteapta in Pasajul Universitatii (vineri, 18 septembrie),


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri