3 Octombrie 2017 publicat în Entertainment 33 share-uri

Ca sa fie mai usor de ales incotro iti poti lua zborul la propriu, specialistii au pregatit o lista cu opt destinatii ideale pentru o calatorie toamna.

4. Palermo, Italia

Orasele care de-a lungul istoriei au fost ocupate succesiv de greci, romani, normazi, spanioli, austrieci si arabi sunt o sursa de inspiratie atunci cand vorbim de imbinarea culturilor atat de diferite. incepe-ti investigatiile istorice cercetand bisericile, lacasele de cult, unde stilurile vestic, islamic si bizantin s-au contopit si au creat Capela Palatina sau Catedrala din Palermo, aflate pe lista Patrimoniului UNESCO. Fie ca esti familiar cu limba italiana sau nu, cateva cuvinte din gastronomia locala te ajuta sa savurezi experienta: arancini (bulgari de orez umpluti cu carne sau legume si prajiti cu ou si pesmet), cannoli (un desert in forma de tub umplut cu branza ricotta, vanilie, fistic) si panella di ceci (preparate traditionale din naut si alte ingrediente, imbracate intr-o chifla).

5. Bristol, Regatul Unit

In trecut, un port care si-a cladit faima pe seama transportului de condimente, tutun si zahar, actualmente un centru universitar si un amalgam de artisti, Bristol a fost desemnat cel mai potrivit oras britanic unde sa ajungi. Ca sa-i intelegi originile o vizita in zona portuara si la muzeul de istorie M Shed din zona sunt necesare. Dar unde sunt studenti trebuie neaparat sa fie si distractie, iar unde sunt studenti si distractie, exista, fara dubiu, si o cultura puternica a cafelei. Poti observa, in timp ce bei o cafea pe strazile orasului, graffitiurile artistului local Banksy, cunoscute in intreaga lume.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

6. Zadar, Croatia

Un motiv pentru a vizita coasta dalmata pe vreme tomnatica este absenta valurilor de turisti atrasi de Croatia. Se aude ca aici s-ar putea vedea cel mai frumos apus de soare in locul in care se afla Salutul Soarelui, o lucrare a artei contemporane construita din panouri solare dispuse in forma de cerc. Ingeniozitatea consta in faptul ca panourile extrag lumina soarelui pe timp de zi, pentru a o da inapoi orasului pe timp de noapte. Nikola Baši , arhitect croat care a creat lucrarea, a mai lasat Zadarului si celebra constructie Orga Marii. in Zadar, dar nu in zadar, poti incerca vinul croat la taverna din centrul orasului numita La Bodega, unde vei gasi circa 250 de feluri de vin croat.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri