3 Octombrie 2017 publicat în Entertainment 33 share-uri

Ca sa fie mai usor de ales incotro iti poti lua zborul la propriu, specialistii au pregatit o lista cu opt destinatii ideale pentru o calatorie toamna.

7. Belgrad, Serbia

Daca ai citit despre istoria Serbiei sau daca vantul ti-a adus in mana vreo brosura turistica ai observat ca trecutul tarii este in mare parte un trecut militar. si nu-i loc mai bun sa afli ce-a patimit tara din timpuri medievale si pana la bombardamentul din 1999 decat Muzeul Militar. Nu-i nicio problema daca ai ajuns in Belgrad singur, te vei integra intr-o clipita daca te asezi intr-un local unde poti gusta din cognacul sarbesc. Daca nu apuci sa inveti prea multe cuvinte in limba locala, tine minte ca e posibil sa auzi cuvinte asemanatoare limbii romani, precum „brate” („frate”). Nu rata Strada Cetinjska, un vechi complex de berarii abandonate care a fost transformat intr-un hub urban, unde muzica, dansul si arta se completeaza si isi gasesc fiecare menirea ca in nicio alta parte.

8. Bruxelles, Belgia

Bruxelles este locul in poti dansa pe fiecare stil de muzica inventat vreodata, poti vizita galerii de arta, poti merge la un concert, o sesiune de jam, un festival (de film, de muzica, de mancare), o sarbatoare nationala a vreunei minoritati, o competitie sportiva. Atata culoare si viata exista in orasul acesta, incat singura problema pe care ai putea-o avea ar fi ca ziua are 24 de ore. Poate nu ai timp sa ajungi peste tot, dar Piata Centrala merita vazuta. Gaseste o gofra traditionala si serveste-o in timp ce admiri arhitectura pietei aflate pe lista Patrimoniului UNESCO. Din bucataria belgiana mai poti testa o portie de midii cu cartofi prajiti si sa gusti macar unul dintre cele 10 feluri de bere traditionala.

* Informatii si foto by specialistii Momondo


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri