Muzeul National de Arta al Romaniei reia din luna aprilie Vizitele la conu' Zambacu care vor avea loc in ultima sambata a fiecarei luni. Aceasta este o buna ocazie pentru ca publicul sa (re)descopere istoria uneia dintre cele mai interesante si valoroase colectii de arta din tara, care a apartinut cunoscutului om de afaceri de origine armeana Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962).

La Vladesti se fac in general obiecte de utilitate practica: oale de capacitati diferite, cani, strachini, farfurii, castroane de mari dimensiuni, ulcioare; obiecte cu caracter ceremonial: ulcioare de nunta, plosti cu patru sau cu sase brate si doua compartimente, unul pentru tuica altul pentru vin; jucarii pentru copii, fluierici avimorfe sau zoomorfe.

Desi sunt realizate pentru a fi utilizate in gospodarie, obiectele de ceramica nu sunt lipsite de frumusete. Pentru impodobire se foloseste o solutie de caolin alb. Vasele sunt scufundate, dupa prima ardere, in aceasta solutie, procedeul fiind specific centrului de la Vladesti. Pe acest fond alb urmeaza sa fie desenate, cu un smalt de culoare verde, motivele specifice centrului: crucea, spirala si bradutul.

Pentru a afla mai multe despre ceramica de Vladesti, dar si pentru a cumpara vase frumoase, va asteptam intre 22 - 26 aprilie 2009, la Sala Acvariu, Muzeul Taranului Roman, unde va veti intalni cu creatiile lui Dumitru Schiopu si ale tinerei generatii Violeta si Eugen Patru.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

Expozitia va fi deschisa incepand cu miercuri, 22 aprilie, si va putea fi vizitata pana duminica, 26 aprilie, intre orele 10.00 si 18.00.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri