Muzeul National de Arta al Romaniei reia din luna aprilie Vizitele la conu' Zambacu care vor avea loc in ultima sambata a fiecarei luni. Aceasta este o buna ocazie pentru ca publicul sa (re)descopere istoria uneia dintre cele mai interesante si valoroase colectii de arta din tara, care a apartinut cunoscutului om de afaceri de origine armeana Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962).

Vizite cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian

Sambata, 25 aprilie 2009, incepand cu orele 11.30 iubitorii de arta sunt invitati sa petreaca o ora agreabila in casa conului Zambacu (cum il numeau prietenii), beneficiind de prezentarea colectiei realizata de un specialist al Muzeului National de Arta al Romaniei, fara a mai plati taxa de ghidaj obisnuita. Pentru a participa este necesara o programare in prealabil la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la cosmin.ungureanu@art.museum.ro.

La sfarsitul anului 2008 muzeul s-a redeschis intr-o noua formula expozitionala, dupa ce cladirea a fost renovata iar lucrarile au fost restaurate. Este prezentata acum in intregime colectia de 19 panze semnate de maestri ai scolii franceze: Delacroix, Corot, Renoir, Sisley, Pissarro, Cézanne, Picasso, Matisse, Bonnard, Utrillo, Marquet, Laprade, Campigli.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 15 ani de fashion, lifestyle și o comunitate bine definită se sărbătoresc, în luna aprilie, la Băneasa Shopping City

O alta noutate oferita vizitatorilor cu prilejul redeschiderii este sala dedicata lucrarilor de grafica semnate de personalitati ale picturii precum Grigorescu, Tonitza, Iser, Ressu, Petrascu, Pallady, stefan Dimitrescu si Magdalena Radulescu.

Muzeul Zambaccian se remarca prin calitatea exceptionala a lucrarilor de arta romaneasca care reflecta gustul desavarsit al colectionarului. Sunt prezente lucrari de varf ale maestrilor secolului al XIX-lea sau de la inceputul secolului al XX-lea: Aman, Grigorescu, Andreescu, Luchian, alaturi de care se regasesc lucrari ale artistilor din perioada interbelica: Tonitza, Pallady, Petrascu, Iser, Darascu, Ressu etc.

In vizita la conu’ Zambacu : 25 aprilie orele 11.30
Muzeul K. H. Zambaccian
Strada Muzeul Zambaccian nr. 21A
Tarif: bilet 7 lei (intreg), 3,5 lei (redus)

Expozitie de ceramica la Muzeul Taranului Roman

Odinioara unul dintre cele mai puternice centre de olari din judetul Valcea, centrul de la Vladesti duce azi mai departe mestesugul prin intermediul Violetei si al lui Eugen Patru, fiica si respectiv ginerele lui Dumitru Schiopu, unul dintre ultimii mari mesteri ceramisti ai locului. Din nefericire, la fel ca si in alte centre ceramice, mestesugul a cunoscut un declin accentuat: in perioada interbelica existau peste 60 de familii care practicau olaritul, ajungandu-se ca in anii 90 in sat sa ramana doar doi olari, Constantin Arniceru si Dumitru Schiopu.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri