12:04, 17 Aprilie 2009 publicat în Entertainment

In acest adevarat tratat despre psihologia iubirii, cititorul dornic de informatii stiintifice va gasi capitole incitante teoretic si practic dedicate relatiei dintre excitatia sexuala si dorinta, iubirii sexuale mature, pasiunii si idealizarii etc.

Dimensiunea inconstienta este permanent mentinuta in atentie atat in ce priveste pulsiunea sexuala, cat si in ce priveste agresivitatea. Cand devine obiect al stiintei, iubirea – aceasta tema esentiala a vietii si romanelor – isi arata si partile intunecate, adica posibilele patologii: narcisism, masochism, sadism. Uneori acestea creeaza, in mod surprinzator, potriviri confortabile, alteori, cel mai adesea, incompatibilitati de nedepasit.

“O carte cu un orizont foarte cuprinzator, care include atat perspectiva biologica, cat si pe cea socio-culturala. O lectura interesanta atat personal, cat si profesional”.
Ricky Emannuel, British Journal of Psychiatry

OTTO F. KERNBERG, psihiatru si psihanalist, este profesor de psihiatrie la Cornell University Medical College si autor a numeroase carti dedicate tulburarilor severe de personalitate, dar si psihologiei organizatiilor.

Citeste si:
Cele mai importante progrese în nișa anti-ageing
Cele mai importante progrese...

Autor: Otto Kernberg

O carte aparuta la Editura Trei

Citeste si:
Lecție deschisă de astrologie: 10 lucruri pe care vrem să le știi...
Lecție deschisă de...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri