Relatii de iubire. Normalitate si patologie

12:04, 17 Aprilie 2009 publicat în Entertainment

In acest adevarat tratat despre psihologia iubirii, cititorul dornic de informatii stiintifice va gasi capitole incitante teoretic si practic dedicate relatiei dintre excitatia sexuala si dorinta, iubirii sexuale mature, pasiunii si idealizarii etc.

Dimensiunea inconstienta este permanent mentinuta in atentie atat in ce priveste pulsiunea sexuala, cat si in ce priveste agresivitatea. Cand devine obiect al stiintei, iubirea – aceasta tema esentiala a vietii si romanelor – isi arata si partile intunecate, adica posibilele patologii: narcisism, masochism, sadism. Uneori acestea creeaza, in mod surprinzator, potriviri confortabile, alteori, cel mai adesea, incompatibilitati de nedepasit.

“O carte cu un orizont foarte cuprinzator, care include atat perspectiva biologica, cat si pe cea socio-culturala. O lectura interesanta atat personal, cat si profesional”.
Ricky Emannuel, British Journal of Psychiatry

OTTO F. KERNBERG, psihiatru si psihanalist, este profesor de psihiatrie la Cornell University Medical College si autor a numeroase carti dedicate tulburarilor severe de personalitate, dar si psihologiei organizatiilor.

Citeste si:
Foc, libertate și pasiune în stare pură. 10 Secrete bine descifrate...
Foc, libertate și pasiune în...

Autor: Otto Kernberg

O carte aparuta la Editura Trei

Citeste si:
Romanian Game Developers Association lansează platforma DESPRE...
Romanian Game Developers...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri