Bestseller international publicat in peste douazeci si cinci de tari si nominalizat in 2009 la Premiul Romantic Novel of the Year.

La mijlocul secolului al XIX-lea, splendoarea crepusculara a Japoniei feudale, ancorata in traditie, atinge apogeul. Este cu putinta sa te indragostesti intr-o astfel de lume, in care nu exista „te iubesc“? Sachi, singura concubina a shogunului, aleasa si oferita in dar acestuia chiar de catre sotia lui, printesa, va reusi. Va trebui mai intai sa paraseasca palatul din Edo, unde isi duc viata trei mii de femei si un singur barbat, pentru a indeplini o misiune primejdioasa. Drumul lui Sachi prin Japonia devastata de razboiul fratricid devine o calatorie initiatica in care va descifra imprejurarile misterioase ale venirii ei pe lume. Poveste de iubire si saga istorica, Ultima concubina este romanul unei duble metamorfoze: a lui Sachi si a civilizatiei traditionale.

Prin nastere, Sachi nici macar nu ar fi avut dreptul sa ridice ochii spre printesa Kazu, sora Fiului Cerului si sotia legiuita a tanarului shogun. Printesei nu-i scapa frumusetea aproape nepamanteana a copilei si ii deschide portile palatelor, iar apoi usa spre apartamentele shogunului. Dar sentimentele nu isi au locul intr-o lume a datoriei si a onoarei, si fericirea lui Sachi se dovedeste vremelnica, la fel ca splendoarea calma ce domneste in Castelul Edo. Razboiul naruie ziduri si lumi, gradinile si pavilioanele sunt mistuite de flacari, iar Sachi pribegeste printr-o tara de nerecunoscut, invatand sa supravietuiasca si des-coperindu-si adevarata familie. Alaturi ii vor fi insotitoarele credincioase de la palat, Haru cea descurcareata si gracila Taki, dar si misteriosul Shinzaemon, samuraiul proscris revoltat de lasitatea seniorului caruia i-a jurat credinta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv

„Lesley Downer imbina vastele cunostinte despre lumea nipona si viata femeilor nobile cu un fabulos har de povestitor.“ (The Japan Times)

„Povestea de iubire dintre concubina shogunului si samuraiul proscris ne dezvaluie transformarile care au zguduit tara Soarelui-Rasare in zbuciumatul secol XIX.“ (Guardian)

„O captivanta evocare istorica si o tulburatoare poveste de dragoste.“ (Literary Review)

Lesley Downer s-a nascut in 1959 la Londra. Mama ei era de origine chineza, iar tatal preda chineza la University of London. Crescand intr-o casa plina de carti despre cultura si civilizatia Asiei, Lesley este fascinata mai ales de Japonia. Dupa studii la Oxford si la London University, in 1978 castiga o bursa in tara Soarelui-Rasare, unde ramane cinci ani. De altfel, pana in prezent, Lesley Downer si-a petrecut cincisprezece ani din viata in Japonia, documentandu-se pentru numeroasele lucrari dedicate acestei tari exotice.

Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri